Kultúrális antropológiával hol lehet elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
Ha ilyen szakon végeztél hol tudtál elhelyezkedni (itt konkrét állásra gondolok) , ha nem csak egyedül ezt akkor mi kellett még hozzá?2021. dec. 28. 13:57
1/6 anonim válasza:
"Mivel a kulturális antropológus a BBTE-n a szociológia területéhez tartozó diplomát kap, a munkaerőpiacon elfoglalhat többnyire bármilyen szociológusok számára betölthető állást, és néhány sajátos állást is: kutató asszisztens, muzeográfus, településfejlesztési, közösségfejlesztési referens, szociális referens, népességnyilvántartó referens polgármesteri hivatalokban, romaügyi szakértő, iskolai tanácsadó, pályaválasztási tanácsadó, tanár (társadalomtudományok), adatelemző, szóvivő, fejlesztési ügynök, tanácsos közintézményekben, munkanélküliekkel foglalkozó ügynök."
(Ez országtól függően általánosságban is működhet.)
2/6 MDaniel98 válasza:
Ezzel önmagában elég nehéz elhelyezkedni (mint a legtöbb bölcsész-társadalomtudományi képzéssel), én előszőr valami piacképesebbet tanulnék, és ha még mindig érdekel elmehetsz kulturális antropológiára.
3/6 anonim válasza:
Ezzel többnyire csak állami intézménynél lehet elhelyezkedni.Ezekre a munkakörökre meg kihalásos alapon működik a bekerülés, ráadásul bérben is elég lent van.
4/6 anonim válasza:
Van egy mérőszám, hogy végzés után mennyi idővel sikerül elhelyezkednie a diplomásnak. Azaz összeszámolják, hogy az adott évben végzettek közül ki mennyi időt fordított álláskeresésre. Ez a kulturális antropológia alapszaknál (BA) 1,92 hónap, mesterszakosoknál (MA) 1,6 hónap. Mindenki maga döntse el, ez sok vagy kevés.
5/6 MDaniel98 válasza:
Igen, csak az nem mindegy, hogy utána milyen állást tudsz vele betölteni.
6/6 anonim válasza:
Szerintem a kultantróban az a nagyon szép, hogy valamivel összepasszítva nagyon izgalmas kombinációt tud adni. Nyilván ez a kb 2 hónap elhelyezkedés valakinek sok valakinek nem, ezt mindenki döntse el, illetve azt is, hogy válogat-e. Én pár éven belül szeretném elvégezni, de másoddiplomaként ha a klinikai szakpszichológus képzéssel végzek. Csak olvasgatva, hobbi szinten is nagyon perspektívatágító, de szeretném emelni a tétet. Szóval szerintem ebben is érdemes gondolkodni, hogy mivel tudnád jól párosítani (ha még aktuális).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!