Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Érettségivel semmi esély...

Érettségivel semmi esély munkákra a Gyáron kívül?

Figyelt kérdés

Nem kaptam meg a diplomámat mert 3ik éve nem sikerül letennem a szakmai angolt. Nagyon nem vagyok beszédes és egyszerűen nem sikerül. Így nincs vegzettségem. Idén vagyok 28 êves és azoknak kiadták a diplomát akiknek csak általános nyelvvizsga kellett volna de az én szakomhoz elvileg kell és nem kapom ki.

Így meg nem tudok munkát vállalni sehol mert mindehez végzettséget kérnek.

Így hogy dolgozzak? Sehol nem kapok munkát mert nincs papírom. És 3-4 műszakos munkákat meg nem bírom.

2021. dec. 26. 09:37
 1/9 A kérdező kommentje:
Amúgy 28/F
2021. dec. 26. 09:38
 2/9 anonim ***** válasza:
74%
De.
2021. dec. 26. 09:42
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Az államvizsgád megvan? Olyan szakterület amihez törvény írja elő a diploma kézhezvételét?

Ha a válasz igen és nem, akkor nyugodtan jelentkezhetsz a szakterületed szerinti pozíciókra.

Viszont az önámítást fejezd be, nem azért nem bírsz lenyelvvizsgázni, mert nem vagy beszédes, hanem mert nem tanultad meg rendesen a nyelvet.

Egyébként számtalan területen el lehet helyezkedni gyáron kívül is. Vendéglátás, gyorsétterem, kereskedelem, segédmunka stb stb

2021. dec. 26. 10:00
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
kifogás kifogás hátán.. itt az ideje, hogy megerőltesd magad és ne kifogásokat gyárts, hanem tanulj.
2021. dec. 26. 10:42
 5/9 anonim ***** válasza:
61%

Ha ilyen nyomi vagy, hogy egy nyamvadt nyelvvizsga se megy, akkor tényleg a gyári munka a te világod.

Bocs.

2021. dec. 26. 11:01
 6/9 A kérdező kommentje:
5os: Nem azért nem megy mert bena vagyok hanem azért mert gyakorlatiasabb vagyok mint beszédesebb. Magyar vagyok de magyarul is nehezen tanultam kiskoromban. Nekem több idő kell egy nyelvhez minimum 10 év.
2021. dec. 26. 11:04
 7/9 anonim ***** válasza:
2%
28 évesen már rég saját lakásod lehetne valamelyik felkapott kerületben ha kitanultál volna egy normális szakmát. Értem, hogy kényelmesebb az egyetemen a büfében pletyizni meg sunázni, csak előbb-utóbb eljön az idő amikor apuciék ezt megunják és elzárják a pénzcsapot. 8 év alatt villanyszerelőként vagy burkolóként önállóan lakást bérelve félre lehetett volna rakni legalább 60 milliót, ha pedig nem tudod megtanulni németül, hogy mi a csempe meg a ragasztó, számok 1 -100, nap, óra stb., akkor kijársz tojást csomagolni, azzal is már 20-25 milliód lehetne 8 év alatt.
2021. dec. 26. 11:25
 8/9 anonim ***** válasza:
51%

@11:25

Ja csak azt vetted ki a kis képletedből, hogy ahogy diplomával lehet valaki töklámpa úgy szakmával is, és pont ezért soha nem fogja elérni azt a mese anyagi szintet amit itt össze hadoválsz. A nyugati mosogatókról meg ne is beszéljünk. Nagy része majdnem ugyan olyan csórón jön haza mint ahogy kiment.

2021. dec. 26. 11:33
 9/9 anonim ***** válasza:
33%
Meki, Burger king is játszhat még, vagy valamelyik állami cég pl. MÁV. Nettó 200-240 ezer is összejöhet havonta. Vagy OKJ szakma, pár év egy szittya magyar vállalkozónál feketén minimálbérért napi 12 órában, utána külföld vagy egyéni vállalkozás, havi nettó 2500+ Euro, illetve 700+ ezer Ft.
2021. dec. 26. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!