SEGíTSÉG! -Rendelkezésre állási támogatás- (RÁT) Éhen halunk?
De bizony abban élsz.
"Tudjuk, hogy az országban 100–110 olyan település van, ahol jelentős igény lenne óvodai ellátásra, férőhelyre, de a településen még sincs óvoda"
Ez csak a bevalott szám, szerintem több van.
Posta és orvosi rendelő kérdésében még sokkal rosszabb a helyzet.
Nagyon hülye, aki azt hiszi, hogy falun a kertbe megtermel mindent... A nagyvárosból csak ezt látod.
Egy bihari, vagy nyírségi pedig nem igazán talál operátori munkát a közelben. Munkásszálló megoldás, de nem mindenki tudja elhagyni a szülőfaluját stb.
Ja! Szerinted miért van állandó felvétel ilyen helyekre?
Amennyire én látom, két lehetőségetek van: éhen haltok otthon, vagy elköltöztök nagyobb városba dolgozni. Barátnőm is ezért jött Pestre, minimális tőke kellett hozzá, kb. százezer forint. Ebből megvolt az utazás interjúra, amikor felvették, keresett albérletet, kifizette a kauciót és az első hónapot. És nadrágszíjat összehúzva megélt az első fizetésig. Onnantól meg már rövid idő alatt egyenesbe jött.
Hacsak nem vagytok hatvanévesek, akik már nem bírnak mozdulni, én nektek is ezt javaslom. Ha nagyon nincs pénzetek, akkor fel kell áldozni pár dolgot, amiből meglesz az alaptőke, ez fejenként max. 100 ezer. De ha szállóra mentek vagy kértek részletfizetést a kaucióra, akkor kevesebb is elég. Áldozzatok be pár dolgot, mondjuk a tévét, ha van, esetleg egy értékesebb bútort, ami amúgy nem kell, vagy örökölt, de nem használt cuccokat. Így nem fogtok éhen halni. De ehhez dönteni és lépni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!