SEGíTSÉG! -Rendelkezésre állási támogatás- (RÁT) Éhen halunk?
Összefogtok a pármillió sorstársaiddal, és az utcára vonulva kiabáljátok, hogy "munkát, kenyeret"
Mondjuk akkor sem lesz munka, de legalább rájöttök majd, hogy milyen ostobák voltatok, amikor éppen az ellenkezőéért vonultatok utcára 1990-ben, amikor mindenkinek volt. Ha nem ti, akkor a szüleitek. Mindegy.
Én nem csak arra a közmunkára gondolok, ami utcaseprésből áll.
Van egy olyan program, hogy munkahelyeket teremthet a polgármester, ha pályáz uniós pénzre. Ebből munkát teremt.
Igaz, néha erőszakos volt ez a munkahelyteremtés, mert nem biztos, hogy szükséges lett volna az a plusz 1 ember, de pl: az óvodába 2 főt vettek fel délutáni "dadus"-nak (ez ugye csak 4 óra, de délelőtt a polgármesteri hivatalban segítettek (borítékolás, fénymásolás, amit rábíztak) Vagy kisebbségit is vettek fel az óvodába takarítani, kertet kapálni stb.
Kérdezd meg, egy próbát megér.
Utolsó te álomvilágban élsz.
Ezekben a falvakban nincs iskola, óvoda, posta és polgármesteri hivatal sem.
Az egész faluban nem él olyan ember, aki dadust vagy takaritónőt keresne valaha is.
1 kocsma, 1 boltos és egy polgármester akinek van munkája.
Meg néhány sepregető akit megszánnak. Ennyi.
Sokszáz ilyen település van
Nem gondolom, hogy álomvilágban élnék. Tudom, hogy vannak kicsi falvak, ahol csak pár százan laknak. Nekem senki se mondja, hogy még óvoda sincs. Mert, ha az iskolát összevonták, azt még megértem, de hogy óvoda sincs? Vagy orvosi rendelő, posta, élelmiszer bolt?
Akkor az a falu meg fog halni hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!