Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Első munkahelyem nem tetszik,...

Első munkahelyem nem tetszik, nektek hogy volt?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok, itt egy faluból járok be 43 km re busz visz egy tejfeldolgozóba, itt az első munkahelyem ahol számítógép vezérelt gepsort kell üzemeltetni és labori mintákat kell levenni stb.

Az a helyzet, hogy itt aki betanít 4 éve én vagyok a 23. Diák, mások mind ott hagyták.... (2honap atlag).

Úgy áll a helyzet, hogy én nagyon szeretek hegeszteni és tudok is nagyon szépen, 17 évesen haverokkal még egy 12x13m vas garázst is csináltunk nagyon tetszett az a meló, itthon meg traktor van és azt vezetni is nagyon tetszik csak ezekkel annyi pénzt lehet keresni, hogy egy minimal bér nem jön ki, így mentem el gyarhoz, mert azt mondták könnyű a meló meg ezek...

Most pedig pofon üt a valóság, hogy látom minél többet tanul az ember, annál nagyobb a felelőssége...

Itt a munka nem öl meg, csak agyilag nehéz, mert nagyon sok mindent kell tudni és rengeteg helyre figyelni, éppen ezért nem tetszik nekem, mert úgy érzem nagy feladat, így régi munkás melett ott vagyok csinálom, de tudom, hogy ha egyedül lennék nem tudom csinálni....eddig meg mindig olyan munkám volt amit szerettem is, tudtam is...

Ti mennyi idő után hagytátok ott az első munkahelyetek?

Azért nem hegesztő munkát vállaltam, mert ahol busz visz hoz ott hely már nem volt, és máshol pedig hideg van, kint sajnos hamar megfázok...

Mivel én nagyon jól értek a traktorhoz is, és a javitashoz is,építéshez meg villanyszereléshez így milyen ötletnek tartjátok, hogy most a pénzt letegyem és elmenjek tavasszal máshova ahol tetszik a meló ? Vagy maradjak itthon, és építsek egy modern pajtát ennek segítségével meg megéri gazdalkodjak vagy inkább építési vállalkozó legyek ahogyan azt 17 éves csináltuk a haverokkal?

(haverom is 42kmre jar melóba 3.munkahelye fél év alatt, autószerelo karbantartó de most annyira bejott neki, hogy irigykednek reá)

Nekem ez az első mert később álltam melóba, addig maszekoltam és itthon dolgoztam...

Szerintetek mi lenne a legjobb?

Itt az a rossz ebbe a melóba, hogy lefaraszt és a pénz is fele mint amikor hegesztettem... (hegesztés 15 óra meg se kottyant egy nap)

Itt 6 oranal érzem ennyi mára elég lenne nekem....

Azért járunk messzire el mert egy faluba lakunk ami a városoktol távol van... Munkalehetoseg meg olyan hogy a tanárok keresnek legjobban....

Vagy szerintetek menjek el járműgépész mérnöki egyetemre? Ott 10 napot voltam, ott kelett hagyjam mert nem értettem csak felit amit mondanak (egyik óra románul, másik angolul). De most ahogy látom ezt a munkahelyet nem lennék főnök egy cseppet sem, mert nem szeretem ha nagy a felelősségem, ha saját vállalkozásom van akkor azt nagyon szeretem, olyankor nem érzem a felelősséget, sőt élvezem a melót amit csinálok....

Akkor nektek mi az ötletetek?

Mi lenne nekem a legmegfelelőbb?

2021. dec. 22. 22:37
 1/4 A kérdező kommentje:

Hozzá tenném, hogy itt egy hónap alatt(400euro) keresek annyit, hogy amikor a haverokkal vállalkoztunk 10 nap alatt megkerestük ugyan ennyi időt el töltve, kB ugyanennyi fizikai erő kiejtéssel....

Haverom mostmár többet kap (600euro) mint egy kezdő autó mérnök, persze egy autó mérnök 4 év után már többet kap (1000euro) itt Romániában.

2021. dec. 22. 22:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Válts mindenképp, az első nekem sem vált be anno, fél év után dobbantottam.
2021. dec. 23. 03:42
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk Mo.-ba Gy-M-S megyében egy traktorvezető 300.000 nettókat megkeres ha nem többet. Van egy cég ami hónapok óta folyamatosan keres embert. Hegesztők is elég jól keresnek, teszem hozzá azt én nem csinálnám.
2021. dec. 23. 10:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem első munkahelyem Samsung gyár volt csavarozni kellett 2 ik nap felmondtam. Évekkel később közmunkára jutottam.
2021. dec. 23. 14:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!