Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Iszonyú stressz, túlóra,...

Iszonyú stressz, túlóra, kizsigerelés. Minden "modern" munkahelyen ez megy?

Figyelt kérdés

Van egy megye székhelyen vidéki szinten elég jól fizető állásom, fizu, cafeteria, jó távmunka stb. Ezek szépek, viszont cserébe nincs életem, reggel 8kor beesek itthon a gép elé és este 7ig ezt ütöm, iszonyat stressz, iszonyat nyomasztó. Van, hogy hetvégén is oda kell üllnöm a gép elé. Eenyit azért nem fizetnek. Kiráz a hideg ha arra gondolok hogy még 40 évig ilyesmi munkákat kell csinálnom...

Ti, hogy birjatok ezt?

Maga a munkáltató az jó, emberek is, de a munka az orbitális szivatás... sok kis apró dologra kell figyelni, nehogy elcsesszünk valamit mert mindenből lehet valami baj.

2021. dec. 16. 22:04
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
Én nem kapok kevesebbet, egyszerűen nem felfelé váltottam, ahogy előtte, pedig középvezetoi szinten vagyok. Pénzügy és számvitel kontrolling területen dolgozom, ahol egyik napról a másikra lehet érdekes határidő, azonban a cég mérete, tevékenysége, pozíciója miatt amik előfordulnak, azokat rutinból stressz nélkül tudok megoldani, a többi pedig inkább egy asszisztensi feladat, ami sem időt sem energiát nem igényel tőlem. Matuzsálem nem kormányközeli céget kerestem(na ez nem egyszerű), és sikerült, itt jobban szeretik, ha nem kell újra és újra elmondani újaknak a feladatokat, és ezért megbecsülik az ottlévőt, pláne, ha nem junior. (ilyen váltáshoz is nagyon nagy szerencse kell, mint a többi esetben is)
2021. dec. 17. 07:45
 12/19 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem
2021. dec. 17. 08:10
 13/19 anonim ***** válasza:
52%
Nem, nem ez megy mindenhol
2021. dec. 17. 08:39
 14/19 Hintalow ***** válasza:
58%
Nem igazán, nagybankban dolgozom kontrollerkènt, nincs megszabva, hogy mikorra kell beèrjek, ès èvi pár napot leszámìtva 16:30-kor már húzok is a dolgomra. Plusz ha napközben dolgom van, akkor simán mehetek azt intèzni, csak a melók legyenek kèsz. Heti 2-3 nap home office, kellemes környezet, normális kollègák.
2021. dec. 17. 09:48
 15/19 anonim ***** válasza:
47%

Én nem érzem ezt a home office kapcsán.

Ugyanúgy abbahagyom a munkát este. Ugyanakkora eséllyel és ugyanannyit lazsálok.

Viszont kialszom magam és a felkelés időpontja közel esik a szervezetemnek megfelelőhöz.

Napi 2 óra nyereség, hogy nem kell utazni.

A diétámat is könnyebb tartani, mert ebédidőben összeüthetem a kaját vagy ha rendelek, rendelhetek bárhonnan. Míg iroda esetén előző este főznöm kell, másnap becipelni és lemaradok az együttkajálásról. Ha meg együtt ebédelek a többiekkel, abban a kajáldában nincs olyan, amit ehetek. De úgy konkrétan csak egészségtelen kaja van, amikről le is vagyok tiltva.

Uzsonnát is otthonról kell cipelni, mert bent a csokiautomata van csak.

Szeretek hűvösben dolgozni és félhomályban villanyt kapcsolni. Bent eggyé olvadok a felsőmmel és alig látok, olyan sötét van, de a többieket zavarja a lámpa.

Van, akiken látom, hogy otthon agyon túlórázzák magukat. Bent a nexon rögzíti és lényegében kötelező lecsúszni. Otthon ilyen nem nincs. Pedig hagyni kellene a túróba, legalább a PO is látná, hogy ennyi minden nem fér a sprintbe.

Végülis ha a többieknek így jó...

2021. dec. 17. 10:07
 16/19 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, két kérdés, gondolkodj el rajtuk:

1) miért csinálod? mi motivál arra, hogy ne kapcsold ki a gépet du 5-kor?

2) mi lesz, ha nem hajtod magad? kirúgnak azonnal, vagy a 2 havi prémium helyett csak 1 havit kapsz év végén?

Vannak azért az ilyen helyzetek kezelésére stratégiák, pl. direkt nem hozod ki magadból a maximumot, vagy figyelsz arra, hogy néha-néha hibázzál, mert akiről látják, hogy terhelhető, azt terhelni is fogják. Legyél jó, de ne te legyél a legjobb - akkor ha úgy egyébként elégedett vagy a helyzeteddel és nem akarsz "fölfelé" törni.

A másik szokásos stratégia, hogy amikor eleged lesz, munkahelyet váltasz. Lehet, hogy (eleinte) valamivel kevesebbet keresel, de majd emelik amikor magadra találsz. Én pl. azt vettem észre magamon (most így a 3. alkalom után), hogy 7-8 évente elegem lesz és váltok, nagyjából ugyanarra a szintre. Főnök nem akarok lenni, a hajtással megszerezhető plusz pénznél meg többet ér, hogy legyen életem is.

2021. dec. 17. 16:32
 17/19 anonim ***** válasza:
Franciásan. 8:00-kor kezdés és 16:30-kor laptop/pc, telefon kikapcsol. Ha azt érzem rossza a munkahely vagy a munkahelyi légkör túl nyomasztó onnantól nem szokott érdekelni ha valamit elrontok. Kirúgnak annak csak én tudok a legjobban örülni. Megspórolom a felmondási időt, lesznek utána szabad kötetlen napjaim, szépen ráérek másik helyet keresni. Nem kell ez miatt stresszelni, nem éri meg.
2021. dec. 19. 19:17
 18/19 anonim válasza:
Hasonló, jobb a fizetésem, de nem mindig a végzettségemnek megfelelő munkát végzek elég komoly felelősség mellett. Sokat gondolkodok meddig bírom még lelkileg. Jelenleg próbálok spórolni, ha felmondásra kerülne a sor, legyen tartalékom.
2021. dec. 25. 20:58
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nagyon szektortól függ. Egy jó IT szakember megengedheti magának, hogy nem vállal be fizetetlen túlórákat vagy nem dolgozik napi 12 órát, még akkor sem ha esetleg megfizetnék, mert 1 hét alatt talál új munkahelyet. Az olyan területekben viszont, amik baromira telítettek, már más a helyzet. Saját példámat tudom hozni, jogi pálya, ügyvédjelöltködés. Minden állásra rendgetegen jelentkeznek, ha valakit kirúgnak, mert nem hajlandó 12-16 órán bent ülni ingyen, akkor lazán kirakják, mivel azonnal fel tud venni valakit. Akit kiraknak, az viszont nem fog 1 hét alatt állást találni, hanem lehet csak fél év mulva, és nem feltétlen azért raknak ki valakit, mert annyira hülye, hanem mert vannak elvei és nem akar egy testi-lelki roncs lenni 30 évesen, várva a stroke-ot.
2022. jan. 12. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!