Munkahelyváltásból visszalépés?
Kerestem egy új munkahelyet. Volt munkainterjú.
Utána hívtak hogy felvagyok véve.
Mostani munkahelyem felmondtam. Felmondási időmet töltöm 2 napja.
Ma tárgyaltam a mostani főnökkel, és emeltek a a béremen.
Azt a céget ami felvett engem, felhívhatom hogy visszamondjam őket?
Fogják engedni? Náluk még semmit nem írtam alá. Csak telefonon bólintottam rá.
Felhívhatod őket, hogy visszamond.
Azért is szólhatsz, hogy mostani helyeden emelést kaptál és van-e jobb ajánlatuk.
Amíg nincs aláírt szerződés, addig nincs megállapodás, csak ígéret (van ahol még az ígéretet is írásba adják).
Ez igaz a mostani helyed béremelésére is. Akkor emelték a béredet, ha kaptál egy módosított szerződést, amiben már az új fizetés van - meg azért érdemes azt is nagyon alaposan átnézni (mondatról mondatra), hogy a szerződés többi része ugyanaz maradt-e, mert hajlamosak egy csomó munkahelyen a szerződés módosításokkal rontani a munkavállaló feltételein, pl. átnevezik a pozíciót, kiterjesztik a feladatokat, megváltozik a munkaidő keret, hogy ne kelljen túlórát fizetni, stb.
Az különösen fontos kérdés lehet később, hogy az új szerződésed a mostani munkahelyen az új szerződés aláírásától újraindítja a munkaviszonyodat (hiszen felmondtál és mindjárt letelik a munkaidőd), vagy a korábbi munkaviszonyod jogfolytonos folytatása marad. Ez különösen akkor válik fontossá, ha 8-9 év munkaviszony után akarnak majd kirúgni és vajon az előző hármat beszámítják-e a végkielégítésedbe, vagy nem...
Az új munkahelyen akkor kezdődik a munkaidőd, ha aláírtad a szerződést. Addig nem vagy munkaviszonyban, bármikor mondhatod aláírás előtt, hogy bocs mégsem. Sőt valószínűleg próbaidővel kezdődik a munkaviszonyod, a próbaidő alatt is bármikor felmondhatod az új munkaviszonyt - ahogyan a munkáltató is.
Amíg az új cégnél és a réginél sem írtál alá még semmit, addig tárgyalási helyzetben vagy. A mostani céged emelt a fizetéseden. Kérdés, hogy maradni akarsz-e ennyiért, vagy menni a másik helyre, vagy próbálsz még licitálni. Ha kellően fontos vagy mindkét munkahely számára, akkor akár elég sokat is lépes lehetsz alkudni felfelé a fizetésen.
Mérlegeld, hogy melyik cég és munkakör mellett milyen pro és kontra tényezők vannak, melyikkel járnál jobban, melyiket mennyire csinálnád szívesen, melyik mennyit fizet, mekkora fizetés emelésért volnál hajlandó inkább a másikat választani.
Van olyan helyzet, amikor jobban megéri maradni, de olyan helyzet is lehet, hogy bármennyi pénzt ajánlanak, akkor is jobban megéri a váltás, mert a környezet, körülmények, lehetőségek, hangulat, mentalitás, stressz és egyebek miatt már nem akarsz tovább itt dolgozni. Van, hogy a környezet változás önmagában is sokat segít az embernek - persze az új helyben kockázat is van, hiszen még nem ismered a céget, a kollégákat, a tényleges dolgokat. Érdemes alaposan mérlegelni.
Ne add túl olcsón magad! Hozd ki a legtöbb pénzt (és egyéb előnyöket) az adott helyzetből. Most vagy tárgyalási helyzetben, a következő felmondásig nem nagyon számíthatsz rá, hogy emelni fognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!