Multik most akkor hajcsárok vagy éppen, hogy rugalmasak és viszonylag kényelmes munkakörülményeket nyújtanak? (Bővebben lenn)
Természetesen a multi alatt nem a Tesco árufeltöltést értem, hanem irodai munkát.
Sokszor lehet hallani, olvasni azt, hogy a multi széthajtja az embert, rengeteget kell túlórázni és nem csak időben sok a munka.
Máshol meg azt lehet olvasni, hogy rugalmasak, viszonylag kényelmes, nem csak pénzben hanem munkakörülményekben is a multik kínálják a legjobbat az országban.
Most akkor melyik az igaz?
Akinek van saját tapasztalata, kicsit részletesen le tudná írni?
Köszi!
Zseniális kérdés.
Nyilván ugyanolyan munkakörülmények vannak minden multinál, tökmindegy, hogy mondjuk egy Bosch vevőszolgálatosról van szó, vagy egy Google engineering managerről.
Kérdező: mindkét állítás igaz. KKV-től jöttem át multihoz. Mind a 2 helyen széthajtják az embert, viszont a multinál legalább kifizetik a túlórát. Rugalmasabbak, mert jobban beoszthatom az időmet, őket már a járvány előtt se érdekelte, hogy az irodában vagyok vagy otthon, a lényeg, hogy legyen kész a meló. Amit fizetnek azt abszolút fehéren, nincs borítékos pénz, bt-zés meg egyebek.
Amiben rosszabb a multi, hogy sokkal könnyebben lapátra kerülsz, és nem is feltétlenül a te hibádból. A magyar KKV tudja azt, hogy ha elküld akkor amikor kicsit rosszabbul megy a szekér, nem biztos, hogy kap majd valakit a helyedre amikor majd bejön a nagy megrendelés. A multit ez nem érdekli, kicsit romlanak a számok akkor lazán leépít pár 100 embert mert tudja, hogy ha kell könnyen kap helyettük újat.
Hát igen, azt a kiskaput szokták kihasználni, hogy ha a munkaszerződésben a szerencsétlen flótás "kötetlen munkarendben dolgozó vezető beosztású" munkatársként van benne, akkor a Mtk szerint alapesetben nem jogosult túlórapénzre.
Volt nekem is olyan kollegám, aki minden létező eszközzel elkaszálta, hogy előléptessék, mert minden hónapban kimaxolta az ügyeleti és túlóra keretét, amit szépen kifizetett neki a cég, és ez több volt, mint amennyi béremelés járt volna neki a kisfőnöki pozícióban. Igen, egy multi tud akkora nagy lenni, hogy a jobb kéz nagyon ne tudja, mit csinál a bal.
2, 3, 5. válaszoló:
A beszólogatáson látom megy. Nyilván értették a kérdést, csak nem akartátok.
MINDENKINEK:
Egyértelmű, hogy pozíciótól, területtől függően sok minden nem egyforma!
Azért nem írtam le, mert annyira evidens.
Az is igaz, hogy két cég sem egyforma, de a multik köztudottan profitoreintáltan működnek a szó legszorosabb értelmében.
Ezért tettem fel a kérdést.
Azonos típusú állásról is beszélnek így vagy úgy multik kapcsán.
Ekkora eltérés lenne X Zrt. meg Y Zrt. között?
Vagy inkább pozíciófüggő?
Aki nem beszólogatni, okoskodni akar azok válaszát köszönöm!
Nem csak hogy cégek között, de még 1 cég részlegei, csoportjai között is orbitális különbségek vannak, ezért nem lehet pontosan megválaszolni a kérdésed (5 multit jártam meg 12 év alatt, különböző pozíciókban).
Volt ahol sok melóm volt, volt ahol aludtam munkaidő közben. Volt ahol valamennyire rugalmasak voltak a bejárást illetően, volt ahol sehogy (bár ott a nagyfőnök egy szociopata volt).
Az tény, hogy egy Kovács & Kovács Kft-nél sokszor jobbak, ahol van hogy a fizetésed se utalják ki, és ha valakinek van rá affinitása, tényleg gyönyörűen el lehet lavírozni évekig langyos vízben és átverve őket, ahogy az egyik előző válaszoló írta, mert nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. De ez se igaz mindre.
Konkrét cégeknek érdemes utánanézni, konkrétan (ex)dolgozói értékeléseknek, mint amilyen pld. a Glassdooron van, az kicsit pontosabb képet ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!