Én Gépbeállítónak jelenkeztem csütürtökön megyek interjúra.Mire számíthatok fizetés és munkakörülmények terén?
Városfüggő is. Nálunk van 5 km-es körzetben kb 10 gyár így van valamilyen szinten verseny is a normális emberekért.
3 műszakban úgy, hogy a szombat nem kötelező, vasárnap pedig szabad, nettó 250-et adnak. Ha vállalsz szombatokat is akkor 310 körül lehet kapni.
Na majd úgyis megérkezik a gépkezelő / gépbeállítós troll, aki "nettó 500-at kapott múlt hónapban".
A nettó 200-250 ezer reálisnak tűnik amúgy heti 5 nappal 8 órában.
Hát ne haragudjatok... Ez ilyen legenda mindig.
Amint valaki felmutat nekem egy fizetési papírt, amin nettó 500-550 (neagyjisten 600) ezret utaltak neki GÉPBEÁLLÍTÓKÉNT, akkor elhiszem, meg megemelem a kalapom.
Különben meg nem.
Meg ez a túlórával számolgatunk. Meg bónusszal számolgatunk. Ja. Ha 100 órát túlóráznék egy hónapban, meg ha azt a hónapot nézem, amikor kapjuk a hűségprémiumot, meg a tököm bónuszt, meg beleszámolom a cafetériát, akkor én is keresnék egymilliót nettóba.
Senki ne sértődjön meg, de valahogy a fizikai dolgozókon mindig ezt látom. Adva van egy órabér. És akkor elkezdenek számolgatni, hogy oké, ez 8 órában heti 5 nap ennyi lenne. Ez az alap. Aztán utána meg megy a matek. Akkor majd bejövök szombaton is. Akkor napi nem 8, hanem 12 órát dolgozok. Akkor dolgozok inkább éjszaka, hogy kapjak extra pótlékot.
Emberek. Ez nem így megy. Te akkor túlórázhatsz, meg akkor mehetsz szombaton, ha a cég azt kéri és jóváhagyja. De ez nem ilyen öncélú. Hogy akkor én akarok ennyit jönni, meg annyit jönni, meg szombaton jönni, meg tökömkor jönni :D Nem te mondod meg, hogyan jársz dolgozni.
Ha téged felvesznek gépbeállítónak mondjuk legyen bruttó 2100-as órabér, amit írt az előző, heti 5*8 órában. Utána ez nem úgy megy, hogy első napodon besétálsz és akkor mondod, hogy oké, én nem heti 8 órában akarok jönni, hanem 12. Nem heti 5 napot, hanem 6-ot. Meg akkor már legyen éjszaka. Meg akkor már legyen a fenetudja milyen beállító, mert az kap veszélyességi pótlékot. Csak azért, hogy 2 szer annyit kereshess, mint amennyire eredetileg terveztek felvenni. Ezeket nem te mondod meg :D. Nem mondom, hogy nincs beleszólásod. De nem így megy, mint ahogy azt marha sokan elképzelik. Hogy majd ők megmondják, hogy ennyit meg annyit fognak túlórázni és akkor dől a lé.
Én szellemi munkát végzek. Nekünk nincs pl. kifizetve a túlóra. Azt mondják, menj haza máskor annyival korábban. Fizikai állománynál is akkor működik a túlóra, ha jóváhagyják. Önhatalmú túlórák nem nagyon vannak...
Tegnap megtudtam 1-2 dolgot.
A gépbeállító órabére 1720Ft/óra elsőre,aztán későb 1920 persze bruttóba.
A kafetéria 47500ft bruttó.
Először 8 órába foksz járni majd később 12-be
A negyedéves bónusz 60-120E forint,ami nemjár csak adható és hogy ki mennyit kap az ha jól ertettem attól függ milyen hosszú a nyelved.
Van jelenléti bónusz is az 30E bruttó.
Ebből ha kiszámolom a legjobb esetet. Történetesen 12 óra. Meg az 1920-as bruttó órabér, mondjuk kizárt dolog, hogy heti 5 napban fognak 12 óráztatni. De legyen. Lehet. Számoljunk ezzel. Az egy hónapban durván 240 munkaóra. (Az rohadt sok).
Ezzel kapnál BRUTTÓ 460 ezret egy hónapban. Ez nettóban 305 ezer Forint. Ismétlem, HAVI 240 munkaórával számolva.
Még ha hozzá vesszük a jelenlétit, meg hozzá csapod a negyedéves bónuszt (ami gondolom szintén bruttó), a legjobb hónapban talán meghaladod a nettó 400 ezret.
Ti meg itt 500-550 meg 600-akat emlegettek. Erős (nemkezdő) mérnöki fizetés csak mondom :D.
Szóval ne úgy menj oda, hogy te majd ott gépbeállítóként 5-600 ezreket fogsz leakasztani nettóban, mert óriási nagyot fogsz koppanni...
Én azt mondom neked a legjobb bónuszos negyedéves fizuval fogsz kapni talán 400-450 ezret. (De hogy nem az első negyedévben az tuti). Az átlag havi fizudat nem bónuszos jónapban olyan NETTÓ 250-300 ezerre saccolnám.
Szóval ezért utálom, amikor emberek elkezdik magyarázni az órabéres fizetéseket. Mert kiszámolják, hogy a 160 helyett 300 órával dolgozva éjszaka + szombatokkal, bónuszos hónapban, ha 10 éve a cégnél vagy, meg a nagymedve épp úgy áll a göncölszekérhez képest és nyereséges a cég, akkor meg lehet keresni nettó 600 ezret gépbeállítóként.
Aztán kijön hogy amúgy meg egy átlag hónapban kapsz 250 ezer nettót. :D
Nettó 480 kap nálunk az a gépbeállító 3 szombattal aki már vagy 5 éve ott van és a 10 különböző géphez ért és minimális javításokat is el tudja végezni. Ő profi.
Átlag gépbeállítók 330 körül visznek haza 3 szombattal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!