Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik kimentek Nyugat-Európába...

Akik kimentek Nyugat-Európába dolgozni, hogyan kezdtek hozzá?

Figyelt kérdés

Kapcsolatok és állásajánlat nélkül érdemes nekivágni? Ha nem, akkor mik az első lépések? (Némi pénz és nyelvtudás van, de konkrét ajánlat és kapcsolati háló nincs.) Helyben van lehetőség valamilyen segítséget igénybe venni? (Pl.: munkaügyi hivatal vagy hasonló)

Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium jöhet szóba.

2021. dec. 7. 07:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Itthonról kerestem állást, beadtam a jelentkezést, életrajzot. Behívtak interjúra, tesztre. Amikor megkaptam, kimentem dolgozni. Két hónappal később jött a család is.
2021. dec. 7. 10:50
 2/11 anonim ***** válasza:
55%
Jelenleg? Oltással.
2021. dec. 7. 11:16
 3/11 anonim ***** válasza:
Kérdező: ez azért nagyon szakmafüggő. Mosogatni felvesznek úgy is, ha sorban bekopogtatsz a vendéglőkbe, ha jogász akarsz lenni ahhoz nyilván más kell.
2021. dec. 7. 21:40
 4/11 A kérdező kommentje:
Szeretném pontosítani a kérdést. Olyan emberek válaszára várok, akik már kint vannak, az ő tapasztalataikra lennék kíváncsi. Az elsőnek köszönöm a választ!
2021. dec. 8. 06:57
 5/11 anonim ***** válasza:
74%
Idén költöztem Berlinbe. Otthon kerestem állást, és az első pár hónapban távolról dolgoztam. Inkább a lakhatás neccesebb - nagyon kompetitív a lakáspiac nagyobb városokban, munka nélkül kizárt hogy kapsz hosszú távra lakást, és neked kell megoldani az eü biztosításodat is ha otthon már nincs.
2021. dec. 8. 08:01
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

Elég régen élek Franciaországban.

Mikor köjöttem, segítséget kértem - és kaptam - a párizsi városházától (Marie de Paris), hogy fizessék ki az Alliance Française nyelvtanfolyamot, amit egy év alatt elvégeztem, és diplomát kaptam.

Miután az órák reggel 8h-tól délután 2h-ig tartanak, el tudtam helyezkedni pincérnőként egy nagyon "elit" helyen lévő étteremben.

Az az igazság, hogy ott legalább annyit tanultam a nyelvből, mint az iskolában, és a fizetés, borravalóval együtt, elég volt a kezdethez.

Aztán férjhezmentem, kihoztam édesanyámat és testvéremet.

Elvégeztem a lyoni egyetemet, tolmács, majd fordító lettem.

Ma már gyerekeim vannak, és itthonról dolgozom lassan kiépített kapcsolatokkal a kiadókkal és nyomdákkal.

2021. dec. 8. 09:45
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
London, IT. Ugyanaz történt mint az #1-esnél, még a brexit előtt, volt egy telefonos interjú meg egy személyes, amihez ki kellett jönni. Amikor eldőlt, hogy felvesznek, ők szóltak, hogy dolgozik már náluk 2-3 magyar srác, összehoztak velük és ők segítettek az első pár hónapra albérletet szerezni meg átlendülni a kezdeti bürokrácián.
2021. dec. 8. 10:04
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Otthonról kerestem állást. Rengetegre jelentkeztem, míg végül egyre felvettek.
2021. dec. 9. 19:06
 9/11 anonim válasza:
Magyar cégen keresztül mentem ki külföldre.A magyar cég mindent el intézett helyettem tehát nyelvtudás se kellett.Pár év elteltével a magyar cégtől át vett az a külföldi ceg ahova a magyar közvetített.Ezáltal a bér is nőtt hisz a magyar ceg levesz belole bizonyos százalékot.
2021. dec. 10. 18:53
 10/11 anonim válasza:
100%
Volt 6000€ félre téve , folyamatosan munkát kerestem , le beszéltem e mailben , kimentem 1 hónap próba felvettek alá írtam …3000 euró ment el albérletre papírokra ,már 8 éve kint elek :)
2021. dec. 13. 03:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!