Akik kimentek Nyugat-Európába dolgozni, hogyan kezdtek hozzá?
Kapcsolatok és állásajánlat nélkül érdemes nekivágni? Ha nem, akkor mik az első lépések? (Némi pénz és nyelvtudás van, de konkrét ajánlat és kapcsolati háló nincs.) Helyben van lehetőség valamilyen segítséget igénybe venni? (Pl.: munkaügyi hivatal vagy hasonló)
Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium jöhet szóba.
Elég régen élek Franciaországban.
Mikor köjöttem, segítséget kértem - és kaptam - a párizsi városházától (Marie de Paris), hogy fizessék ki az Alliance Française nyelvtanfolyamot, amit egy év alatt elvégeztem, és diplomát kaptam.
Miután az órák reggel 8h-tól délután 2h-ig tartanak, el tudtam helyezkedni pincérnőként egy nagyon "elit" helyen lévő étteremben.
Az az igazság, hogy ott legalább annyit tanultam a nyelvből, mint az iskolában, és a fizetés, borravalóval együtt, elég volt a kezdethez.
Aztán férjhezmentem, kihoztam édesanyámat és testvéremet.
Elvégeztem a lyoni egyetemet, tolmács, majd fordító lettem.
Ma már gyerekeim vannak, és itthonról dolgozom lassan kiépített kapcsolatokkal a kiadókkal és nyomdákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!