A tanárok hogy viselik azt, amikor látják, h a tanítványaik anyagi helyzete sokkal jobb, mint az övéké?
Arra gondolok, amikor látják a gyerek kezében a legújabb telót, a drága, márkás ruhákat stb..
Illetve a facebookon látják a képeket, h itt meg ott nyaraltak a családdal?
Szóval arra gondolok, h nyilván a tanulók nem dolgoznak (vagy max diákmunkát), vagyis a nagy zsé a szülőktől van. Na de akkoris nyilván a gyerek is kap az anyagi javakból. A tanárok meg nem túl sok dolgok tudnak megengedni maguknak, pedig dolgoznak már x éve.
Ti hogy kezelik ezt a helyzetet?
A tanárnak is joga van elmenni máshova dolgozni,ahol többet fizetnek.
Ha meg szeretnének javítani a helyzetükön, szervezzenek sztrájkot.Simán kitudnák használni a helyzetet,hogy hiányszakma az övüké.
Tanár vagyok. Vannak tőlem jobb és rosszabb anyagi helyzetben lévő emberek. Elfogadom ezt a tényt. Én főállásban tanítok és mellékállásban mást dolgozom. Nem panaszkodom, de azért nem keresek milliókat.
Kábé ugyanúgy kezelem, mint más ember.
Tudni kell kezelni ezt, és az embernek a saját szintjén élni. Lehet a diákok Dubajba járnak, a tanár meg sátorozni, de ő azt a 4 nap sátorozást tényleg élvezi, nem úgy, mint a kiskrapek, aki a nyaraláson is telefonnal jár sz.ni!
Meg minden a párján múlik. Ha most a párja 1 milliót keres, valószínűleg nem nélkülöz ő sem.
Magán tanítványokat kell szerezni, úgy kicsit javíthat az alapjövedelmén.
Szerintem ezt a kérdést sokan "gyerek aggyal" értelmezik. Egy normális lelkületű felnőtt embernek nem hiszem, hogy eszébe jut ilyen hülyeségeken rágódni, hogy valakinek 300 ezres telefonja van, neki meg nem. Főleg úgy, hogy gyerekekről van szó, akiknek nincsen "anyagi helyzete", hanem a szülei vagy gazdagok, vagy nem. Innentől kezdve meg a kérdés - már ha felmerül a tanárban - XY gyerek apukája anyagi helyzete és az ő anyagi helyzete vetületében merül fel. Vagyis amikor arról van szó, hogy ki hol volt nyaralni, azt nyilván a tanár úgy értelmezi, hogy ez a szülők nyaralása volt, akik megengedhetik maguknak, és a szülők viszik magukkal a gyereket. És nem úgy gondol erre, hogy "Zolika bezzeg Dubaiban volt, én meg csak a Balatonon három napot". Nem tudom, értitek-e, hogy mi a különbség.
De nem tudom, miért kéne a tanárnak ezzel foglalkozni, amikor neki az a dolga, hogy bemegy az osztályba óra elején, leadja az anyagot, majd elmegy. Neki ez a munkája, erre szegődött, a gyerekek csak a tanóra keretein belül léteznek számára. Nem tudom, miért kéne azért emésztenie magát, mert a gyerek nyáron Dubaiba megy nyaralni, ő meg nem. Szerintem eszébe sem jut a tanárnak ez.
Értjük a különbséget, de ebből a szempontból felesleges különválasztani a gyereket a szülőktől, hiszen ő is megy Dubaiba.
"Nem tudom, miért kéne azért emésztenie magát, mert a gyerek nyáron Dubaiba megy nyaralni, ő meg nem."
Nem nyilván, ez egy olyan érzés, ami általában magától jön...
Amúgy tisztán látszik a válaszodból, hogy valószínűleg te egy Dubaiba járó Zolika vagy és nem érzed a dolog lényegét.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!