Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdő fiatalként Budapest...

Pályakezdő fiatalként Budapesten (albérletben, egyedülállóként) mennyiből lehet megélni?

Figyelt kérdés

2021. nov. 28. 16:59
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
75%
Nettó 280 körül kezdtem 6 évvel ezelőtt, akkor 100k volt egy lakásbérlés. Tudtam nyaralni, bulizni és félre is raktam egy keveset. Pályakezdőként ennél kevesebből is meg lehet élni. Főleg, hogy pályakezdőként sem muszáj egyedül lakni.
2021. nov. 29. 06:25
 22/23 anonim ***** válasza:
Szerintem havi 200 ezer forint fix költséggel legalább érdemes számolni (albérlet, étkezés, tömegközlekedés). Erre jön még rá minden egyéb nem létfontosság kiadás (pl. öltözködés, szórakozás, megtakarítás stb.). Ahhoz hogy normálisan eléldegélj, szerintem legalább 350-400 ezer nettó szükséges, persze az igényektől függően a határ a csillagos ég.
2021. nov. 29. 12:23
 23/23 anonim ***** válasza:
58%

Én azt mondanám, hogy alap szinten (NEM nyomorgás!) nettó 200 ezres fizetés kell. Emellé hozzá kell számolni a lakhatás költségeit (albérleti díj, közös költség, rezsi, internet stb) és megkapjuk mennyiből lehet viszonylag normális, de spórolósabb életet élni.

Ez kb. nettó 350 ezer, de akkor az ember félretenni még nem nagyon tud.

2021. nov. 29. 12:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!