Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Pályakezdő pozícióknál miért...

Pályakezdő pozícióknál miért a szakmai kérdések miatt utasítanak el?

Figyelt kérdés

Egy hete voltam első körös interjún egy ügyvédi irodában, ami pont olyan területre keresett jelöltet (banking&finance), ami engem kifejezetten érdekel és szeretnék vele foglalkozni.

Voltak persze szakmai kérdések, amikre válaszoltam ott hirtelen ahogy tudtam, nyilván gyorsan kellett valamit mondani. Persze nem lett tökéletes egyik válaszom sem, de szerintem nem is mondtam nagy ökörségeket sem.

Ami furcsa, hogy ha pályakezdőt keresnek (pontosabban pályakezdő - max 1 év tapasztalat), akkor miért a szakmai rész miatt szortíroznak? Én már nem vagyok teljesen pályakezdő ugyan, viszont nem ilyen területen dolgoztam, úgyhogy nagy tudásom nyilván nem lehet.

A lelkesedés és motiváció megvolt bennem, hogy ott dolgozzak, szóval nem gondolnám, hogy annak a hiánya miatt utasítottak el.

Persze nyilván rengeteg jelentkező jön be ilyenkor és valami alapján szortírozni kell, csak akkor ezek szerint egy olyan területen is pengének kell lenni, amiből nem is nagyon tudtam még tapasztalatot szerezni?

Elutasító emailt nyilván nem küldtek, de mivel mondta a nő, hogy 2-3 nap mulva jelentkeznek, gondolom már jeletkeztek volna, ha második körbe is meghívnak.

Az a baj, hogy hónapok óta próbálok elhelyezkedni, de már az összes olyan hely elutasított, ahol vihetném is valamire és nem a garantált bérminimumot adják.

2021. nov. 24. 20:20
 1/4 anonim ***** válasza:
24%
Ugy latszik nem vagy eleg jo, ieeje lejjebb adni az elvarasaid es 1-2 ev mulva menni nivosabb cegekhez
2021. nov. 24. 21:47
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is.
2021. nov. 24. 22:47
 3/4 anonim ***** válasza:
96%
Nem biztos, hogy szakmai okból utasítanak el, lehet, hogy a fizetési igényed túl nagy, vagy emberileg nem vagy szimpatikus nekik.
2021. nov. 24. 23:07
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Te ezt most a saját szemszögedből nézed, és álláskereső jogászként én is így gondolkodok. De az ő oldalukról nézve van 20 jelentkező, akikből választani kell, és ezeket simán versenyeztethetik. És persze érdemes nekik a tudásra legalább kicsit rámenni, mert azt, hogy érdekel az adott jogterület, bárki mondhatja, de a konkrét ismeretek nagyobb nyomatékkal bírnak. Bár ezzel a szemlélettel eléggé figyelmen kívül hagyják, hogy amúgy milyen embert is vesznek fel. De lehet hogy egy ilyen helyen ez pont nem is érdekli őket. Tudod úgy vannak vele, hogy ha igazán érdekel a terület, akkor már próbáltál egyetemen is foglalkozni vele, tanulgattad, még ha konkrétan ilyen munkahelyed nem is volt. Egyébként annyiban igazuk van, hogy nem olyan rendkívül megerőltető átnézni 1-2 jogszabályt, pláne ha már az egyetemen is oktatták.
2021. nov. 26. 22:02

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!