Várható tényleges fizetésemelés, vagy váltsak pályát?
26 éves vagyok, egy éve dolgozom pályakezdő tanárként egy középiskolában. Jelenleg a fizetésem pótlékokkal együtt nettó 160 ezer, amiből megélni sem tudok, albérletet fizettek, emellett szó szerint nyomorgok.
Szerintetek van esély arra, hogy összeomoljon az oktatás és muszáj legyen érdemben emelni a fizetéseket? Ha igen, mennyi idő múlva? Néha már azt érzem, egy hónapig sem bírom tovább így... A diákoknak sem jó, hogy egy fiatalon kiégett, nyomorgó majdnemkoldus tanítja őket.
Ha jót akarsz magadnak, hagyod a tanári pályát. Sem anyagi, sem erkölcsi megbecsülése nincs. Sajnos.
Orbán nem fog emelni a béreken, mert neki a tanult ember az ellensége. Az se lesz baj, ha majd a sok CSOK-gyereket nem lesz, aki tanítsa, mert azok úgyis autógyári szalagmunkás biorobotok lesznek, oda nem kell tudás.
Ha tanítani akarsz, akkor irány Finnország. Ott tudják, hogy a tanárok munkája fontos.
Te írtad a fűtéses kérdést is az albérlet kategóriába?
Szerintem válts.
"Te írtad a fűtéses kérdést is az albérlet kategóriába?
Szerintem válts."
Nem, de most rákerestem. Hát durva, hogy még nálam rosszabb helyzetben is vannak.
Én csak azt nem értem, hogy pályaválasztás előtt senki sem volt a családban aki elmondja neked, hogy miről szól az élet ? Meg a többinek aki tanárnak jelentkezik.
Mindenkinek egy élete van és adott kompromisszumokkal két dolgot össze kell hangolni. Az ideális eset, az álom meló jó pénzért csak kevesekenek adatik meg. Biztosan van még olyan munka amit örömmel végeznél és meg is fizetik, mert a jelenlegi állapot nem tartható és kiút sincs. Egyetlen kormányra se számíts hogy drasztikus változásra fog törekedni. Maximum odadob egy még egy kis aprót hogy 20-a után is jusson parízerre.
"Én csak azt nem értem, hogy pályaválasztás előtt senki sem volt a családban aki elmondja neked, hogy miről szól az élet?"
Senki nem volt még a családomban, aki diplomás lett volna. Mindig csak annyit mondtak, hogy tanuljak, hogy én vigyem majd valamire. És most a takarítónő anyám jobban keres nálam 😂
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!