Az nem diszkrimináció, ha egy nőtől állásinterjún megkérdezik, hány gyereke van, hányat akar vagy hasonlót?
nem nem diszkrimináció. a diszkrimináció, ha emiatt elutasítják, ha CSAK emiatt.
ez speciel olyan dolog amihez semmi köze a munkáltatónak. de megértem azért őket, sok nő volt van lesz aki csak a gyes miatt akart pár hónapot dolgozni, bár ha jól tudom, most már nem elég pár hónap hozzá.
Simán megkérdezik, multiknál még azt is, hogy van-e párkapcsolatod.
Nem egy ismerős mesélte, hogy szemrebbenés nélkül megkérdezték tőlük.
Nem kérdezhetnék meg, de megkérdezik. És most már meg se kell indokolni, miért nem kellettél, úgyhogy esélyed sincs pert indítani, ha emiatt utasítottak el, mert "nem kell tudnod".
Tőlem egyszer még az aktuális politikáról is megkérdezték a véleményemet, igyekeztem közömbös választ adni, mégse kellettem. Mondjuk nem is bánom, mert viszonylag meredek lépcsőn kellett volna felsétálni minden nap, én meg tériszonyos vagyok. De ha fontos lett volna, ez ugyanúgy jogsértő volt részükről.
Ha feljelented őket, mivel bizonyítod?
Ha nem tudod bizonyítani, feljelenthetnek hamis vád miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!