Megéri agrármérnöknek tanulni ?
Figyelt kérdés
Most vagyok pálya választás előtt és ami engem érdekelne az az agrármérnöki képzés. Nincs nagyon ismerősöm ebben a szakmában csak egy srác aki irodista egy kis cégnél és ő azt mondta szerinte ne tanuljak agrármérnöknek , mert náluk kihallásos alapon lehet bekerülni és ismeretség nélkül esélytelen munkát kapni. Ez igaz lenne ?2021. nov. 7. 15:17
1/9 anonim válasza:
"náluk". Tehát nem mindenhol. Igaz, rengeteg helyen olyan emberek vannak (akár főnöki pozícióban is), akiknek semmi közük eredetileg a szakmájukhoz.
A diploma és a tudás sose rossz. Legrosszabb esetben tovább szakosodsz vagy átképezteted magad.
2/9 anonim válasza:
Agrár, élelmiszer meg epìtoipart ên is elkerülnèm mêrnökkènt, szóval egyet èrtek a srác véleményével. A rosszabb karrierlehetosegeket leszámìtva mèg a legrosszabb munkakörülmènyek is ezen iparágakban lelhetőek fel. Aztàn ez a saját véleményem.
4/9 anonim válasza:
Nagyon rossz választás. Egy barátom elvégezte ezt. 2 évig keresett munkát. Nem talált. Aztán elkezdett tanulni egy másik szakot. 29 évesen még mindig egyetemista.
5/9 anonim válasza:
Ha lesz is meló sztem kevesebbért, mint ahogy versenyképesebb iparágban mérnökök kapnak.
6/9 anonim válasza:
Én agrármérnökként végeztem 2019-ben, bár nem tudom mennyire aktuális még a kérdés. Ha rugalmasan kezeli valaki az elhelyezkedést és nem kifejezetten telepvezető szeretne lenni az agrár területen, akkor el lehet vele helyezkedni, bár az egyetem elvégzése alatt sem árt valahol dolgozni a szakmai gyakorlati helyen kívül is, hogy gyakorlatot szerezhess, illetve azért nem ez a legjobban fizető mérnöki szak sajnos. Ahova leginkább szaktársaimnak sikerült a szakmán belül elhelyezkedni azok pl.: multicégek akik agrár termékek kereskedelmével foglalkoznak (KITE, Bonafarm), takarmánygyártó cégek vagy volt aki a Syngettához ment kísérleti gazdaságba dolgozni, mondjuk ott a kezdő fizetés elég kevés volt, így ott van munkaerőhiány jelenleg is és sokat is kell dolgozni fizikai munkát is. Nekem nőként az agrár szakigazgatásban sikerült elhelyezkednem a Magyar Államkicstár Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalában vagyok szakreferens, vidékfejlesztési támogatásokkal foglalkozom azon belül az állattenyésztéssel kapcsolatos támogatásokkal. De volt aki teljesen más területen helyezkedett el vagy továbbtanult teljesen más szakon.
7/9 anonim válasza:
szakreferensként állami bértábla alapján kapsz fizetést igaz?
8/9 anonim válasza:
Már 2018 óta a KIT szerint vagyunk és bérsávok vannak bértábla helyett, ami azért jobb mint a régi rendszer, mert így azért élhetőbb fizetéseket tudnak adni, de KSH idézőjeles "átlagkeresetét" egy sima hivatalnok nem keresi meg, max ha nagyon sok bedolgozott éve van már vagy vezető pozícióban van.
9/9 anonim válasza:
Hàt az sajnálatos, hogy azt az értéket sem éri el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!