Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Takarék bankba mennyit lehet...

Takarék bankba mennyit lehet keresni? Valóban sok jutalék van?

Figyelt kérdés
Állítólag ilyen 300.000 ezres jutalékot kap az ott dolgozó ismerősöm, kb 3 éve dolgozik ott 24 év körüli. Sima érettségivel mennyit lehet keresni a takarék banknál?

2021. nov. 5. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
24%
Meglepodnek ha erettsegivel flevennenek, sztem meg a takaritonak is papirja kell legyen ott
2021. nov. 5. 20:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Pedig érettségivel vették fel az ismerősöm is. Semmilyen más végzettsége nincs.
2021. nov. 5. 20:21
 3/9 A kérdező kommentje:
De azokra gondolok akik ülnek az ablaknál, ügyfélreferenseknek hívják őket azthiszem
2021. nov. 5. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
95%
az nem jutott eszedbe, hogy ismerősödet megkérdezd? ha kétségbe vonsz minden gyakoris választ, akkor miért nem elég az ismerősöd állítása?
2021. nov. 5. 20:50
 5/9 A kérdező kommentje:
Mert nem hiszek neki akkor ő egy sima érettségivel a takarékbankban ülve megkeres egy hónapban majdnem 500.ezret ha igazat mond. 😂 Csak mert én két diplomával nem kapok ennyit, de simán váltok takarékos állásra ha ennyit megkapok ott. Na ezért kérdeztem a gyakorin, ha már így még kellett magyarázni miért tettem fel kérdést....
2021. nov. 6. 09:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nemigen hinném… 300at se keresnek a banki ügyintézők, egy kis vidéki takarékbanknál pláne nem.
2021. nov. 6. 09:28
 7/9 anonim ***** válasza:
57%
Továbbra is kamu, ha kiemeled akkor is
2022. jan. 6. 22:06
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, hogy az ismerősödnek lehet-e hinni, nem akarom meghazudtolni, de azért pár dolgot jó ha tudsz.

A jutalékos rendszer azt jelenti, hogy akár nagyon sok pénzt is kereshetsz, de annyit az ügyintézők többsége nem fog értékesíteni, mert hogy értékesíteni kell.

A bankok nagyjából hasonlóak ilyen téren, viszont ha van bank amelyik lefelé kilóg a sorból, kevesebbet fizet éppen a Takarékbank.

Sok ügyintézőnek az is feladat, hogy az elvárt értékesítési számokat hozza.

Az, hogy egy faluban csak takarék van nem segít, mert az a kevés ember nem igényel folyton új szolgáltatásokat.

Illetve azok a banki termékek amelyek amúgy is jól mennek, sokan igénylik és/vagy a banknak nem hoz komoly hasznot azután nem jár sok pont az ügyintézőnek.

Az ügyintézők pedig havonta pontokat gyűjtenek és a bank abból számolja ki a jutalékukat.

Sok pont azért jár amit nehéz eladni. Ami jól megy, azért kevés vagy semmi nem jár. Ha menetközben változik a piaci trend, a bank is változtatja.

A Takarék pedig tényleg nem annyira jó a fizetések terén. Akkor már inkább másik bank.

És lehet, hogy sokan lenézik a Takarékot, de hidd el, nem hülyék ők sem. Pontosan tudják azt is, hogy egy faluban ahol cask ők vannak jelen, vagy kisvárosban ahol nem sok bankfiók van, ahhoz alakítsák az értékesítést és a jutalékokat.

Nem lehet túljárni az eszükön.

Azzal is számolj, hogy te kezdő lennél, tapasztalat nélkül. Biztos nem te lennél a legsikeresebb ügyintéző ilyen téren.

Végül pedig a Takarék jövőre egyesül az MKB-vel és a Budapest Bankkal (ez az utóbbi kettő most márciusban). Biztosan lesznek elbocsátások.

Igaz talán a falusi, kisvárosi fiókok közül többet nem zárnak be, azokat már bezárták amelyeket akartak a korábbi összeolvadás során.

De a nagyobb városokban több fiókot be fognak és nem úgy lesz, hogy azokat küldik el mind, hanem a jobb munkavállalókat tartják meg.

Ahol van közelben egy MKB, egy Takarékbank, egy Budapest Bank, ott marad majd egy, maximum kettő. És a dolgozók közül összesítve választják ki a legjobbakat.

Ha már bankfiókba mennél dolgozni én inkább mennék más bankokhoz ebben a mostani helyzetben.

A Takarék sokáig kényelmes és biztonságos volt, igaz nem jó fizetésekért. Most már ez is elveszik.

És hidd el, értékesíteni nem olyan könnyű mint sokan hiszik. Mert mi van ha az ügyfél nem hajlik rá? Faluban, kisvárosban az ügyfél is kevés. Nagyvárosban pedig van konkurencia. A digitális bankolás pedig egyre jobban kiterjeszti, hogy mindenhol minden elérhető.

Nem könnyű piac ez, főleg egy új embernek.

2022. jan. 6. 23:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Szomszédasszonyom diplomás, 40 feletti és jó sok éve az otp-nél dolgozik. 350 nettó kap.
2022. aug. 5. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!