Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ez vajon az egész havi bérem?...

Ez vajon az egész havi bérem? Vagy később is fognak utalni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

35 hetes terhes vagyok, október 1-től nem dolgozom.

10 napot még szabadságon voltam a hónapban, utána 15 nap betegszabadság, majd 4-5 nap táppénz.

Az eddigi bérem nettó 440 ezer Ft volt.

Ma reggel jött az utalás október hónapra, 130 ezer….

Magyar Àllamkincstár szokott utalni, oda tartozunk.

Az lenne a kérdésem, hogy ez a komplett összeg amire számíthatok, vagy a betegszabadság-táppénz majd külön jön?

Pályakezdő a HR-es a munkahelyemen, nem tudta sajnos megmondani, én pedig még sosem voltam táppénzen, nem tudom, hogy megy ez.

2021. nov. 4. 06:49
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%

"Te bérügyintéző tanonc. Egy jó tanács, tanulj gyakori helyett, mert a tudás még nincs meg!"

Nem is lesz, mert az egész képzés egy "bullshit" / lehúzás...

Pénzért osztogatják a kékpapírt, ahogy sok más "szakmában" is, mivel megírták rá a jogszabályt, hogy a vizsgabiztosok ne haljanak éhen, vagy hogy ne dolgozhasson mindenféle migráns aki még magyarul se tud.

Szerencsére 60% tól már megfelelt.

2021. nov. 4. 11:09
 22/27 A kérdező kommentje:
De legalább ezt tisztába tettük neked most :)
2021. nov. 4. 11:10
 23/27 anonim ***** válasza:
71%

Elmúlt másfél évben szereztem vagy 5 szakmát... Röhögnél ha ismernéd a "vizsgákat"..

Targoncánál egy darab üres raklapot kellett felrakni a földről kb szemmagasságba, a következőnek meg levennie.

Földmunkagépnél meg kellett mozdítani a kanalat.

Emelőgépnél kiállni, beállni, felemelni, leengedni.

Gumisnál egy darab "vizsgagumi" (mindenki azon vzsgázott) kellett elmagyarázni a jelöléseket meg hogy mi az alapvető hiba (külső belső odlalt felcserélték szándékosan ez volta beugratás). Még gépre se kellett rakni, egy pajszert, egy kalapácsot nem fogott meg senki a 34 vizsgázóból.

Aranykalászosnál fel kellett ismerni a zöld szénát a már értéktelentől, plusz meg kellett ismerni a közönséges gyomnövényeket a földön (pásztortáska, gyermekláncfű stb).

Röhögnél, ha annyit vizsgáztál volna mint én az elmúlt másfél évben. A bérügy vizsgától se tartok nagyon ezen tapasztalataim tudatában...

2021. nov. 4. 11:15
 24/27 anonim ***** válasza:
57%

"A vizsgán sem kapsz pontot, ha olyat írsz ami nem jó, vagy nem aktuális már."

Tisztában vagyok vele...

2021. nov. 4. 11:17
 25/27 A kérdező kommentje:

Öcsém villanyszerelőnek tanul, tudnék mesélni.

Nálam nem ő fogja átkábelezni a lakást, az biztos.

2021. nov. 4. 11:18
 26/27 anonim ***** válasza:
79%

:D Én is csinálom, azt is.

Jövő októberbe lesz vizsga!

Eddig csak két "online" gyakorlati óra volt, meg kiküldtek GLS-el két db 300 oldalas kb szakkönyvet.

Nem mondom, hogy nem lehet megtanulni ennyiből, csak azt, hogy erre nem lehet vizsgát írni. Azok a vizsgák nem adnak valós képet a tudásról, lehet alaki megvette a könyvet, vagy letöltötte a videót csinálta egy tucatszor, és jobban megy nekimint aki levizsgázott belőle, csakhát a "jogszabály" kötelez!..

2021. nov. 4. 11:22
 27/27 anonim ***** válasza:
57%

"De legalább ezt tisztába tettük neked most :)"

Köszönöm ezúton is, megnézem a gyedet is!

A legszebb az egészben, hogy júniusba vettem egy 10 ezres taxonkönyvet (Barabás Miklós), csakhogy "képben" legyek vizsgára. Kuka...

A tételeket is nemgyőzöm kijavítgatni...

2021. nov. 4. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!