Ez vajon az egész havi bérem? Vagy később is fognak utalni?
Sziasztok!
35 hetes terhes vagyok, október 1-től nem dolgozom.
10 napot még szabadságon voltam a hónapban, utána 15 nap betegszabadság, majd 4-5 nap táppénz.
Az eddigi bérem nettó 440 ezer Ft volt.
Ma reggel jött az utalás október hónapra, 130 ezer….
Magyar Àllamkincstár szokott utalni, oda tartozunk.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a komplett összeg amire számíthatok, vagy a betegszabadság-táppénz majd külön jön?
Pályakezdő a HR-es a munkahelyemen, nem tudta sajnos megmondani, én pedig még sosem voltam táppénzen, nem tudom, hogy megy ez.
"Te bérügyintéző tanonc. Egy jó tanács, tanulj gyakori helyett, mert a tudás még nincs meg!"
Nem is lesz, mert az egész képzés egy "bullshit" / lehúzás...
Pénzért osztogatják a kékpapírt, ahogy sok más "szakmában" is, mivel megírták rá a jogszabályt, hogy a vizsgabiztosok ne haljanak éhen, vagy hogy ne dolgozhasson mindenféle migráns aki még magyarul se tud.
Szerencsére 60% tól már megfelelt.
Elmúlt másfél évben szereztem vagy 5 szakmát... Röhögnél ha ismernéd a "vizsgákat"..
Targoncánál egy darab üres raklapot kellett felrakni a földről kb szemmagasságba, a következőnek meg levennie.
Földmunkagépnél meg kellett mozdítani a kanalat.
Emelőgépnél kiállni, beállni, felemelni, leengedni.
Gumisnál egy darab "vizsgagumi" (mindenki azon vzsgázott) kellett elmagyarázni a jelöléseket meg hogy mi az alapvető hiba (külső belső odlalt felcserélték szándékosan ez volta beugratás). Még gépre se kellett rakni, egy pajszert, egy kalapácsot nem fogott meg senki a 34 vizsgázóból.
Aranykalászosnál fel kellett ismerni a zöld szénát a már értéktelentől, plusz meg kellett ismerni a közönséges gyomnövényeket a földön (pásztortáska, gyermekláncfű stb).
Röhögnél, ha annyit vizsgáztál volna mint én az elmúlt másfél évben. A bérügy vizsgától se tartok nagyon ezen tapasztalataim tudatában...
"A vizsgán sem kapsz pontot, ha olyat írsz ami nem jó, vagy nem aktuális már."
Tisztában vagyok vele...
Öcsém villanyszerelőnek tanul, tudnék mesélni.
Nálam nem ő fogja átkábelezni a lakást, az biztos.
:D Én is csinálom, azt is.
Jövő októberbe lesz vizsga!
Eddig csak két "online" gyakorlati óra volt, meg kiküldtek GLS-el két db 300 oldalas kb szakkönyvet.
Nem mondom, hogy nem lehet megtanulni ennyiből, csak azt, hogy erre nem lehet vizsgát írni. Azok a vizsgák nem adnak valós képet a tudásról, lehet alaki megvette a könyvet, vagy letöltötte a videót csinálta egy tucatszor, és jobban megy nekimint aki levizsgázott belőle, csakhát a "jogszabály" kötelez!..
"De legalább ezt tisztába tettük neked most :)"
Köszönöm ezúton is, megnézem a gyedet is!
A legszebb az egészben, hogy júniusba vettem egy 10 ezres taxonkönyvet (Barabás Miklós), csakhogy "képben" legyek vizsgára. Kuka...
A tételeket is nemgyőzöm kijavítgatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!