Emelőgép kezelőnek jár a bérminimum?
Nem.
Betanított munka.
Menj máshova, fog találni helyetted mást daruzásra.
"és a leendő munkaadó nem is kívánja arra a szintre emelni."
Pedig kénytelen lesz, ellenkező esetben jogilag is megtagadhatod a feladat ellátását, és ő ezért nem bocsáthat el!
Ha megteszi, akkor van egy nyert ügyed a munkaügyi bíróságon!
"Az lehet, hogy betanítható, de ha gebasz van, akkor a munkáltatót is előveszik, hogy milyen jogon kezelte olyan ember, akinek nincs hozzá képesítése."
Itt nem erről van szó, ezzela munkáltató is tökéletesen tsztában van! Arról van itt szó, hogy hülyének nézik az alkalmazottat! Szakképzettséget igénylő munkát végeztetnek vele betanított munka címén, hogy kevesebbet kelljen fizetni...
A munkavállaló meg nincs tisztában azzal, hogy amennyiben kifejezetten konkrétan nem szerepel ez a feladatkör a munkaszerződésében / munkaköri leírásában / tájékoztatójában, azesetben annak ellátását jogosan megtagadhatja, anélkül, hogy emiatt munkaköri kötelességet szegne meg!
Mégvalami ami nem teljesen a kérdéshez kapcsolódik, de a témábavág...
Én arra lennék igazán kíváncsi, hogy amikor egy "diákszövetkezet" csináltat ilyet, amit a hetes válaszomban leírtam az hogy van lezsírozva, vagy gyakorlatilag támadható lenne? (pl: 16 éves gyereket felültetnek a targoncára, vagy elektromos békával kell dolgoznia egy raktárban)
Így van. Én régóta dolgozok daruval és targoncákkal. 18 év az egyik alap feltétel. És mindketten jól látjátok, legalábbis én úgy vélem, hogy egyrészt jogtalanul próbálnak meg spórolni a dolgozóknak, másrészt meg a betanított munka címszó mögé bújva.
Én nagyon szeretném ezt a munkát, mert jó az idő beosztás, másrészt a jövőben is daru jezelőként szeretném folytatni a karrierem. De nem minden áron és nem olyan munkáltatónál aki lehúz és átver és még a minimumot sem akarja megadni.
Ezért elbizonytalanodtam, és szeretnék tisztán látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!