Hol/kitől lehet megkérdenzni ezt: mit gondolnak arról, hogy a benzin ára 506ft/l, de a munkába járás költségtérítése 9 forint/km maradt?
A törvény által előírt minimumot kapod. Így jogsértés nem történt. A költségtérítés emeléséért a Tankerületen túl felsőbb hatalmaknál kell kuncsorognod.
A többiek leírták, hogy vagy munkahelyet váltasz, vagy közelebb költözöl a munkahelyhez. Ha én tanárként Budapesten lakom és Győrben tanítok akkor is csak 9 forintos költségtérítés járna km-enként mindennapos munkábajárás mellett. Ez már nem nagyon érné meg a munkáltatónak, mert a költségtérítés fenti kitalált esetben nagyon drága lenne.
Utolsó, konkrétan erről a tankerületről van szó:
Ha megnézed a cikket, szerintem rá fogsz jönni, miről van szó. És nem fogok a halálfaszáról beköltözni a belvárosba csak emiatt.
Hihetetlen egy nép! Még én vagyok a hibás, amiért az állam szarul bánik az alkalmazottaival, megszégyenítő bérezést alkalmaz, és van merszem felvetni azt a gondolatot, hogy ha emelkedik az üzemanyag ára, mindennek az ára, akkor esetleg a költségtérítés és a fizetés is emelkedjen talán! Mert meglopom az adófizetőket azzal a 7 forinttal!
És képzeld, vagyok olyan jó, hogy inkább engem választottak a halálfaszáról.
Olvassátok el a kérdést, és arra válaszoljatok, hogy milyen szervhez fordulhatnék-NAV, szakszervezet, munkaügyi központ, stb.
HA NEM tudjátok erre a választ, akkor mellőzük az életviteli tanácsadásokat.
Valamelyik országgyűlési képviselőt kellene megkörnyékezned, hogy nyújtson be egy törvényjavaslatot a költségtérítés díjának emeléséről. Nem tartom valószínűnek hogy megszavaznák a jelenlegi helyzetben.
Egy munkáltató gazdasági szempontból nézve akkor gazdálkodik a legjobban ha a költségeit minimalizálja. A te esetedben alacsonyan tartja az utazásod támogatását. Sok esetben a cégek inkább helyi munkaerőt alkalmaznak az utazási költségek megspórolása miatt. Gondolom a Tankerületed nem talál mást helyetted a speciális zenetudásod miatt.
A mekis nem végzett 6 év egyetemet, és többet keres mint én.
Ezért nem rinyál.
Tényleg elképesztőek az emberek. Ahelyett, hogy a szar miatt lázadnának, inkább azokat támadják, akik próbálnának valamit csinálni vagy tiltakozni ellene. Teljesen megértem mostmár az ÁVH-t is. Senkit sem kellett kényszeríteni, hogy besúgó vagy verőlegény legyen, boldogan jelentkeztek önként gondolom. A leszármazottaik pedig köztünk élnek.
Köszönöm a válaszokat, de többet nem fogok ránézni a kérdésre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!