Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Olyan hogy létezik, hogy...

Olyan hogy létezik, hogy felmondtam a munkahelyemen, és azután is kapom a fizetést?

Figyelt kérdés
A felmondás le lett kommunikálva rendesen, szóval nincs az, hogy ne tudnának róla vagy valami. Egy nagy multi cégről beszélünk.
2021. nov. 2. 17:00
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
91%
Nekem kkv-nál elutalták a felmondás után a fizetésemet, elfelejtettek kijelenteni, így benne voltam a rendszerben... szóltam nekik és visszautaltam, megköszönték.
2021. nov. 2. 18:39
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Erősen zavaros a dolog..

"A felmondás le lett kommunikálva rendesen"

Egy jogi procedúra..

Te felmondasz (előzőleg persze szóban lebeszélheted)és megírjátok azt hogy: ki mond fel, a felettes elfogadja, rögzítitek az egyebeket.

Ez a felmondási idő, esetleges végkielégítés.

MINDKÉT fél aláírja és elteszi a saját példányát.

IRÁSBAN!

Úgy látom nem igaz az, hogy "le lett kommunikálva rendesen"...

2021. nov. 2. 19:05
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Sem erkölcsileg, sem jogilag nem illet meg a pénz. Nem tudom, hogy csalásnak számít-e hallgatni róla, és remélni, hogy nem veszik észre. Erre ügyvéd tudna válaszolni, de valószínű ő is azt tanácsolná, hogy szólj.
2021. nov. 2. 19:07
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, és ahogy előttem mondták, dokumentáljátok a felmondást. Szerintem nincs akadálya, hogy az eredetileg megbeszélt dátummal írjatok alá felmondást, és a pénzügyeket ennek megfelelően rendezzétek.
2021. nov. 2. 19:13
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Spanyolban volt egy fickó, aki 6 évig kapta a fizetést, pedig soha nem járt be dolgozni. Akkor bukott le, mikor a 20 éves évfordulójára bónuszt adtak volna neki.

Amúgy valszleg adminisztrációs hiba. Nekem is volt, hogy kis cégnél kilépés után fél évvel jött fizum. Szóltam, vissza utaltam, ennyi volt.

2021. nov. 2. 20:42
 16/26 A kérdező kommentje:
Na egyszer még megvárom a következő hónapot, és ha akkor is jön majd és nem én értek félre valamit hanem tényleg elrontották, akkor majd rendezkedek az ügyben.
2021. nov. 2. 21:04
 17/26 A kérdező kommentje:
Természetesen nem terveztem megkárosítani a céget, csak hogy megnyugtassam a felháborodott válaszolókat. Egyszerűen érdekelt, mik a következmények és mire számíthatok, azért kérdeztem.
2021. nov. 2. 21:05
 18/26 anonim ***** válasza:

Akkor én leszek a kérdező..

Van-e mindkét fél kezében aláírt írásos felmondás annak feltételeivel?

Mert a pénzügy "lefűzi" és annak alapján szünteti be a fizetés utalását, annak dátumából következően adják ki a kilépő papírokat stb.

Van ilyen? Mert nem reagáltál erre...

2021. nov. 2. 21:45
 19/26 A kérdező kommentje:
Nincs ilyen
2021. nov. 2. 22:14
 20/26 anonim ***** válasza:
#19: Akkor vagy nem mondtál fel hivatalosan és még él a munkaviszonyod, vagy soha nem is voltál bejelentve és feketén kaptad a pénzt.
2021. nov. 3. 09:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!