Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Sikertelen bértárgyalás...

Sikertelen bértárgyalás esetén is megtartható a munkáltatóval a ,,jó'' kapcsolat?

Figyelt kérdés

Több okból is esekedés lenne már egy béremelés (1,5 év eltelt a legutóbbi bérmeghatározás óta), teljesítményem sokkal magasabb stb, (ezt nem említeném: de a kollégák is sokkal többet kapnak (15-20%kal)

De a kérdésem inkább az, hogy ha esetlegesen nemet mondanának akkor is megtartható a ,,jó kapcsolat''? Valakinek volt már ilyesmiben tapasztalata?

köszi!

2021. nov. 1. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen.

Ha nem szólsz, akkor valószínűleg ugyanazért a bérért fogsz dolgozni.

Így legalább tudják, hogy nem vagy elégedett a fizetéseddel.

Ha én lennék a munkáltató és nemet mondanék a fizetésemelésre azt gondolnám, hogy munkahelyet fogsz váltani.

2021. nov. 1. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:
#1 köszi a választ, igen... én is ezt remélem, hogy ,,legrosszabb'' esetében lealkudnak abból amit kértem. Aminek persze nem örülnék, de a semminél jobb lenne.. :S
2021. nov. 1. 13:58
 3/7 anonim ***** válasza:
52%
A bertargyalas nem egyenlo a beremelesert valo kuncsorgassal.
2021. nov. 1. 14:21
 4/7 anonim ***** válasza:
Igen, ha tudod hogyan targyalj, nem vagy impulziv es figyelsz a testbeszedre
2021. nov. 1. 15:05
 5/7 anonim ***** válasza:
48%

Bértárgyalás az állásinterjún van. Később már csak szólhatsz, hogy nem vagy elégedett. Általában beintenek. Kérdés, hogy hol dolgozol. Multinál pl. a közvetlen főnököd nem sok mindent tud tenni. Én minden évben mondtam, hogy kevés a fizetésem, mindig azt mondta, ő nem tud mit tenni. (Szerintem ez nem teljesen igaz, más osztályokon emeltek.)

Tény és való, hogy tudni fogja, hogy elégedetlen vagy, és következő leépítésnél lehet, hogy te leszel az áldozat. Vagy következő előléptetésnél téged ajánl.

Engem most előléptettek, nem akartam, nem erre vágytam, de megmondta, hogyha több pénzt akarok, ebben a poziban nem tudja megadni, kénytelen vagyok elfogadni az előlépetést.

2021. nov. 1. 15:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Megtartható a jó kapcsolat ha mindkét fél kulturáltan csinálja.

Én évente többször szoktam fizetésemelést kérni.

Főnökeim már eléggé hozzászoktak, hogy rendszeresen előveszem a témát.

Nagyjából minden ötödik alkalom sikeres.

Általában pár százalék emelésben kiegyezünk de néha sikerült 25-30% is.

2021. nov. 1. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat!

Update, ha esetleg érdekelne valakit a kimenetel, 15%-ot kértem volna, az indokoknak a teljesítményemre hivatkoztam, amit igazoltam is a megfelelő módon, viszont elnapolták, azt mondván, hogy jövő év elején *tervezik* korrigálni, egyes dolgozók béreit. Meglátjuk, hogy lesz-e belőle valami, egyelőre úgy tűnik, hogy nem romlott/javult a kapcsolat, legalább tudják, hogy nem vagyok elégedett a bérrel (és mivel másoknak sem volt emelés, sejthetik, hogy előbb utóbb másoknak is baja lesz vele).

Ha jövő év elején nem emelnek, vagy nem eleget, akkor csak simán elmegyek majd május körül, mivel könnyedén tudnék találni jobban fizető lehetőséget... Esetleg megpróbálkozok egy újabb bérkorrekcióval az órási bérkülönbségekre hivatkozva, egy biztos, veszíteni akkor már nem fogok vele, hiszen készen leszek arra, hogy kilépjek.

2021. nov. 9. 23:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!