Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják hogy érdemes...

Miért mondják hogy érdemes tanulni, ha a diplomások egy nagy része is gyorsétteremben vagy gyári szalagmunkára kerül?

Figyelt kérdés

2021. okt. 31. 12:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
29%
Mert sokan bufe szakos diplomaval probalnak 400-500ks fizetest kapni :)
2021. okt. 31. 14:28
 12/22 anonim ***** válasza:
83%

Egy éve vagyok diplomás és egy nagy multiban dolgozom, 400 nettót keresek,félig home officeban.

Köszönöm,teljesen elégedett vagyok, nem vagyok szalagmunkás vagy gyorséttermi alkalmazott.

A titok a feissdiplomás munkanélküliség elkerülésére az,hogy legalább az egyetem utolsó évében már dolgozz gyakornokként egy nagyobb cégnél. Én is így tettem.

24L

2021. okt. 31. 14:29
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

En meg nem is vegeztem az egyetemmel, de mar egy kulfoldi cegnel dolgozom, teljesen home-officeban. Fizetesem jobb mint az osszes szakmunkas ismerosome.

Gazdasági terület, supply chain.

2021. okt. 31. 14:31
 14/22 anonim ***** válasza:
81%

Alk.matematikus, fizikus, IT

Nagyon is érdemes tanulni!

Egyre több magasan képzett munkaerőre lesz szükség a következő 100 évben, mert a 18-19. századi kizsákmányolásnak vége. Nem működik!

Az információ, a magas hozzáadott értékű tapasztalat válik hatalommá!

2021. okt. 31. 14:36
 15/22 anonim ***** válasza:
85%
Ez a mondás nagyom régi, még bőven a szocializmusban terjedt el, amikor az emberek nagy része még fizikai munkát végzett, létezett az ipar Európában és nem volt megközelítőleg sem ennyi szellemi munkahely. Szóval abban az időben a diploma megszerzése tényleg presztízzsel járt és valóban jobb megélhetést lehetett az ott megszerzett tudással csinálni. Ennek a világnak azonban már rég vége és ez csak egy elcsépelt mantra maradt. Olyanok hajtogatják ezt, akik nem a mai világban szereztek diplomát és próbálják fiatalként megállni a helyüket.
2021. okt. 31. 15:00
 16/22 anonim ***** válasza:
47%
Büfé-ruhatár szakos diplomával (pl filozófia) esetleg mekire kényszerülnek, de akinek normális diplomája van, az el tud helyezkedni jó helyen.
2021. okt. 31. 15:51
 17/22 anonim ***** válasza:
65%
Olyan dolgot kell tanulni, amire van valamekkora piaci igény, és érdekel is bizonyos mértékben. Szemben azzal a szélsőséggel, amikor valaki "a szívére hallgat", és elmegy valami kamuszakra, amivel már a jelentkezése pillanatában nem tudja (és később sem tudja meg), milyen munkája lehet majd egyáltalán.
2021. okt. 31. 18:32
 18/22 anonim ***** válasza:
38%
amúgy trollkérdés, mikor fog leesni?
2021. okt. 31. 18:53
 19/22 anonim ***** válasza:
50%
Ezt a statisztikát saját kútfőből szedted? Mert elég vicces, belegondolva a sok sok diplomás, tudást igénylő pozira!
2021. okt. 31. 20:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Sajnos ez nem pletyka. Egy csomó egyetemi szak (főleg ilyen bölcsész, társadalomtudomány) semmivel nem ér többet egy érettséginél vagy szakiskolánál. És érettségi hova jó? Gyár, segédmunka, árufeltöltő, gyorsétterem, takarító, generál iroda, ügyfélszolgálat, közmunka. Lehet válogatni. Húgom szociológiát tanult és csak azért ment belőle doktorira, hogy az egyetem adjon neki állást, mert előtte csak ügyfélszolgálatos, illetve nyomdai dolgozónak vették fel. Szóval nagyon nem mindegy, milyen szak és mi célod vele.
2022. jan. 30. 20:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!