Béremelési igény esetén elég csak a HR-rel felvenni a kapcsolatot, vagy a team leaderrel is szükséges?
Röviden: 1.5 éve dolgozik itt, és megvannak az okaim, hogy miért kérném, akkor sem érezném magam rosszul ha elutasítanák a kérelmet, mivel akkor új helyre jelentkeznék (persze ez másképp fogom majd fogalmazni amikor kérvényezek egy magasabb bért); de a lényeg, hogy ilyenkor elég a HR-hez fordulnom, vagy esetleg a Team leader-nek is tudnia kell róla? (tőlem?)
köszi előre is
A HR ilyen esetekben nem dönt, csak adminisztrál. Két fajta jóváhagyást kell beszerezzen: egy szakmait (a felettesedtől) és egy pénzügyit (hogy van-e rá fedezet). Kérdés az is, hogy a közvetlen felettesed dönthet-e ilyenről saját hatáskörben, vagy neki is tovább kell eszkalálnia a kérdést.
Akárhogy is, ha csak a HR-nek szólsz és a főnököd tőlük tudja meg, az szerintem rosszabb. Mindenképp a felettesnél kell kezdeni.
"mert anno csak a HR interjúztatott és ők döntöttek a bérről is"
Az alapján amiben a team leaderrel az álláshirdetés kapcsán előzetesen megállapodtak:) A munkaköri leírásod tartalmi részét is ő írta, nem a HR.
Szerintem ez cégfüggő is.
400 fős gyárban vagyok team leader. 50 ember van alattam.
Semmi ráhatásom nincs a beosztottjaim fizetésére.
HR-nek szokta jelezni az illető ha fizetésemelést szeretne és a hr megbeszéli a német főnökkel.
köszi a válaszokat, #5 hmmm, ez érdekes..
Nálunk van egy anyacég aki valószínűleg meghatározott egy maximum keretet a leányvállalatinak, nálunk is, a számításaim alapján messze vagyok ettől a kerettől, de talán az a legjobb ha egyszerre beszélek a team leader-rel meg a HR-rel is? :S
Miért hívod team leadernek?
Nem tudod magyarul csoportvezetőnek hívni? 🤔
A válaszhoz jó volna tudni, hogy milyen munkakörben dolgozol, milyen cégnél.
Cégenként eltérő a cegkulrura, így más a hivatalos út is, amit ilyenkor követni érdemes.
Ami mindenhol ugyanaz: alapos indok kell. Ha nem vagy nekik elég hasznos, simán keresnek helyetted mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!