Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen szobalányként dolgozni...

Milyen szobalányként dolgozni Magyarországon?

Figyelt kérdés

Holnap megyek egy állásinterjúra, szobalánynak. Sosem dolgoztam még ilyen területen, és kíváncsi lennék, hogy nagyjából mire számíthatok. (Amíg nem találok jobbat, mindenképp el kell vállalnom, nincs más lehetőségem egyenlőre.)

A fizetés része nyílván helytől függ, de erre is kíváncsi vagyok. Szóval, szobalányok! Vagy hozzá értők..Kérlek, kendőzetlenül írjátok le nekem, hogy milyen, mennyire strapás, hosszútávon megéri-e stb. Köszönöm előre is!

2021. okt. 28. 13:40
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Minimálbér, be sem jelentenek rendesen, szét hajtanak, csicskának néznek.

Hajrá!

2021. okt. 28. 16:57
 2/10 A kérdező kommentje:
Tényleg ennyire rossz a helyzet?😕
2021. okt. 28. 18:35
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Nem, egy ismerosnek van egy szallodaja, allandoan szobalanyt keres, mert marha nagy hiany van beloluk. Ennek megfeleloen meg is becsuli oket, joval a minimalbet felett keresnek, van ceges kirandulas meg ilyenek.
2021. okt. 28. 19:09
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Altalaban pont annyi szobalany van, hogy eppenhogy meglehessen csinalni a munkat nap vegere. Egesz nap mesz, csuszol az idovel mert a vendeg nem enged be a szobaba, minden kollegad az eleterol fog panaszkodni, es elmondja, hogy mennyire sz*r ez a munka minden nap. Egesz nap rohansz kb. Eddig minden hotelbe ezt lattam ahol dolgoztam.
2021. okt. 29. 07:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

ne kamuzzatok...

Ősöm szállodában dolgozik (nem mészárosé, hanem multi). MINDENKI be van jelentve! Sőt, az egyik nő még a szállodában is lakhat, mert nem volt megoldva a lakhatása, szóval ezt is támogatják. Covid alatt senkit nem rúgtak ki.

Állandóan keresnek embert, mert kezd ismét sok lenni a meló, de SOSEM az a cél, hogy a dolgozók szívjanak, csak:

Nincs ember

Nem akarják megcsinálni a feladatokat és cigiznek, kávéznak egész nap

Legdurvább, hogy megbízhatatlanok. Hazudozik, nem csinálja rendesen, de volt olyan szobalány is, aki a minibárból alkoholt piált.

2021. okt. 29. 12:12
 6/10 anonim ***** válasza:
18%
Ja, meg olyat is hallottam, hogy feketén kiadták a szobákat a recepciósokkal közösen, aztán eltették a pénzt.
2021. okt. 29. 15:12
 7/10 anonim válasza:
84%
Gondolom annyira nincs belőle hiány mert 2 helyre is mentem interjúra és elküldtek azzal a magyarázattal, hogy vékony vagyok és ide kell a fizikum, egész nap takarítani kell. Hiába mondtam nekik, hogy az előző munkahelyemen 25kg-os zsákokat kellett a gépbe borítani, meg egész nap 5 gép mellett futkozni, kapkodni össze-vissza.
2021. nov. 2. 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, milyen helyen. Más egy 5 csillagos, több száz szobás szálloda, mint egy családias kis panzió. Előzőnél napi átlag 15 szobát kellett takarítani, utóbbiban 4-5-6-ot. Persze mindegyikben folyamatosan kell nyomni a melót, leülni nem igazán van idő, de azért nem mindegy, hogy egy szobára, lakrészre 15 perced van, vagy kényelmes 1 órád.
2022. jan. 28. 18:50
 9/10 anonim válasza:
Én is egy családi apartmanba megyek szobalánynak hétfőn kezdek Budapesten 8 órába reggel 8-tól fel 5-ig van munka 3-4 szoba amit meg kell csinálni kiváncsi leszek, hogy menni fog-e mert eddig még nem dolgoztam ilyen téren csak gyárba voltam
2023. júl. 1. 13:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem ma laza napom volt, csak 7 utazószoba, de sokszor 12-15 szobát csinálok egyedül. :(
2023. júl. 1. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!