Mit lehet ilyenkor csinálni? Hogy lehet ebből a körből kiszabadulni?
Már egy ideje nincs állásom. Folyamatosan adok be jelentkezéseket, de mindenhonnan visszautasítanak. Mikor behívnak interjúra mindig megjegyzik, hogy milyen erős referenciáim vannak, de mennyire negatív hatású az, hogy évek óta nem tudok elhelyezkedni. Ők ezt nem hiszik el, ha akartam volna biztos két hét alatt kaptam volna munkát. Milyen lusta, stb, stb, stb lehetek. Ezért nem vesznek föl.
Gyakorlatilag minden alkalommal ezt hallgatom végig, már ha egyáltalán eljutok az interjúig vagy válaszolnak a jelentkezésemre.
Viszont minden egyes ilyen lakalommal nő az idő, amíg nem tudok elhelyezkedni, ezért következő alkalommal még rosszabb lesz a helyzetem és még mélyebbre kerülök a megítélések alapján.
Hogy lehet ebből kiutat találni?
Úgy van elcseszve ez az egész rendszer ahogy van, az összes HR-est falhoz kéne állítani, és bevezetni a teljes foglalkoztatottságot állami vállalatokkal.
És ne mondja senki, hogy az kevésbé ésszerűtlen volna, mert így meg munkanélkülire meg szociális segélyre fizetik ki azt a pénzt, amit az esetleges nem hasznos munkát végzők munkabérére... ráadásul a feketemunka miatt is milliárdokat bukik az állam.
Hát lehet, hogy valamit hazudnom kéne. Legközelebb lehet, hogy így teszek.
A tanulás nem jó, mert előtte tanultam. Mióta végeztem nincs állásom, mert vagy több éves tapasztalatot kérnek, vagy ha olyan helyre jelentkezek, ahová kisebb szaktudás kell, akkor azt mondják, hogy túlképzett vagyok.
Egyébként a tanulással nem hazudnék akkorát, mert fél évig jártam egy nyelvtanfolyamra és idén tavasszal szereztem egy középfokú nyelvvizsgát. Legalább addig is hasznossá tettem magamat. De ez az interjúztatót nem nagyon érdekelte.
Csak füllenteni tudsz valamit, de a HR-esek is az ismerőseiket veszik fel!!!
Még a multiknál is csalnak.
Én pont a 2 éves diplomát követő állástalanság miatt kezdtem vállalkozásba.
Sajnos az eredeti hivatásom nagyon hiányzik, de azzal sem lett volna biztosabb az állásom és a jövőm, mint a mostanival.
Lehet...
Én már lassan 3. éve keresek állást vidéki nagyvárosban, ahol szerintem lehetetlenség két hét alatt szakmának megfelelő állást kapni.
Itt ahol most voltam nem is a HR-essel beszéltem, hanem az intézmény igazgatójával + jelen volt még két más valaki. Őket nem tudom kicsodák voltak.
Lassan én is ott tartok, hogy hagynom kéne az egész eddigi 8 évemet a francba, "bedobni a kukába" és valami teljesen új dologba kezdeni egy vállalkozással. És akkor saját magamnak teremtenék munkát. Csak még fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek.
"ora et labora"
dolgozni úgysem tudsz, tehát imádkozzál.
ne aggódj, lesz ez még rosszabb is.
a legelsőnek van igaza
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!