Hogy lehetne titokban mellékállásom? Nettó 8000 Ft-os órabért nem akarok veszni hagyni.
Van egy jól fizető főállásom, ahol nettó 4000-re jön ki az órabérem és elégedett vagyok a munkával, illetve a fizetés növekedésével is. Nem engedik, hogy legyen mellékállásom egy másik cégnél, ahol egyéni vállalkozó lennék. De dupla órabért fizetnének és a munka könnyű lenne. Kb. fél évig tartana, hétvégén és meló után foglalkoznék vele. Ha megmondom nekik, hogy a főállásom nem engedi, hogy dolgozzak náluk, akkor tuti azt mondják, hogy nem baj, csináljam csak, nem derül ki.. mert nagyon kell nekik az ember, nem találnak senkit, aki értene ahhoz, amire épp szükségük van. Viszont simán lehet, hogy 1 hónap után úgy ítélem meg, hogy ez nekem túl stresszes és nem tudom megoldani a 2 munkát egyszerre és egyidőben megfelelni mindkét helyen. Ekkor azt mondanám a mellékállásnak, hogy sajnos nem tudom folytatni. Simán benne lehet a kalapban az, hogy megfenyegetnek, hogy szólnak a fő munkahelyemen, hogy dolgoztam nekik.
Ha pedig nem mondom el, hogy nem engedik, hogy dolgozzam nekik, akkor az pedig még nagyobb stressz csak.
Ti mit csinálnátok? Egyáltalán ha elvállalom, akkor annak van bármi pénzügyi nyoma? Mivel a mellékmunka az egyéni vállalkozásnak fizet számlára, az nekem nem személyi jövedelmem, így ezek nagyon elkülönülnek.
Csupán a pénz motiválna erre a mellékállásra, semmi más.
Köszönöm előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!