Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mivel lehet havi 10 milliót...

Mivel lehet havi 10 milliót keresni?

Figyelt kérdés
Milyen területen érhető el ennyi havonta? És nem bevétel hanem profit. Tudom hogy alkalmazott soha nem fog kapni ennyit de vállalkozásban milyen területen? A vendéglátós és epitoipari területek kilove mert nagyon sok vendéglátós hely van már illetve az epitoiparbab is már vannak jótékonyan.
2021. okt. 10. 23:07
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Attól még alkalmazott, viszont igazad van akkor ilyen szempontból "alkalmazottként" senki sem keres annyit, mert részvénybónuszok/opciók nélkül ennyit senki sem keres, ez igaz tényleg. Osztalékot maximum a tartott részvény után kap, bár most azt se (Bencsikre vonatkozóan).

Egyébként én is otp tulaj vagyok, de sajnos csak a töredékét keresem, mint 10 millió. :(

2021. okt. 11. 00:09
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért ez semelyik területen nem kis összeg. Jobb hónapjaimban vállalkozóként 3-4 millió összejött, 600 EUR napidíjas munkákkal, de nálam ez a top. Talán ha 15 évvel tapasztaltabb lennék, számlázhatnék 800 körül. Igy lenne 6 milla a tiszta haszon 20 nap munkaidővel.
2021. okt. 11. 00:34
 13/20 anonim ***** válasza:
Magánklinika tulajdonosaként elérhetsz ekkor fizetést.
2021. okt. 11. 06:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Legyen rendszerintegrátor céged, azzal kereshetsz ennyit.
2021. okt. 11. 08:13
 15/20 anonim ***** válasza:
45%

Azért felépíteni egy olyan vállalkozást, ami havi 10 millió profitot hoz (vagy éves 100 millió felettit, mindegy hogy számoljuk), azért nem két forint ám...

Csak mert itt lobogtatjátok, hogy úú ügyvédi iroda, építkezéssel foglalkozó, meg vendéglátás, meg magánklinika, meg a többi.

Szerinted mennyi összedobni egy olyan helyet, ahol pl. vendéglátásban van havi 20-40 milliós forgalom? Mert hogy 50 millióból nem nyitsz ilyen helyet, azt garantálom :D.

Vagy magánklinika... Szerinted???

Úgy beszéltek itt, mintha ezek ilyen 3 millióból megvalósítható vállalkozások lennének :D. Ekkora profit eléréséhez irdatlan nagy tőkét kell belepumpálni, legyen az bármi is. Akár étterem, akár ügyvédi iroda, klinika, fogászat, teljesen mindegy... Ezek nem jönnek ki 50 meg 100 millióból sem...

Ügyvédi irodát nyitni bárki tud. Én is, pedig semmi közöm a szakmához. Mi kell hozzá? Semmi. Pénz, egy cég, irodabérlés, ügyvédek. Ott ügyfelet szerezni az, ami a nagyobb kihívás...

Alkalmazottként pedig ez egy elég durva felsővezetői fizetés. És itt általában cégvezetőkre gondolok (akik nem feltétlen cégtulajdonosok), és azok közül is a nagyobb cégekre (bőven 500 fő feletti).

2021. okt. 11. 08:13
 16/20 anonim ***** válasza:

#15. "Úgy beszéltek itt, mintha ezek ilyen 3 millióból megvalósítható vállalkozások lennének :D."

Ilyet csak te látsz bele. Az volt a kérdés, hogy ki keres ennyit. Leírtuk, hogy ki. Nem sima ügyvédi irodát írtam, hanem a legnagyobb, legnevesebb nemzetközi(!!) ügyvédi irodákat (ami az összes ügyvédi iroda töredékét, 1%-át sem teszi ki), felesleges tehát ez a szalmabáb érvelés, amit tolsz.

"Ügyvédi irodát nyitni bárki tud. Én is, pedig semmi közöm a szakmához. Mi kell hozzá? Semmi. Pénz, egy cég, irodabérlés, ügyvédek."

Ezt egyébként rosszul tudod. Ha nem vagy ügyvéd vagy európai közösségi jogász, akkor te bizony ügyvédi irodát nem alapítasz. Ez nem úgy működik, hogy "hmm, van százmillió forint tőkém, vajon vendéglátóhelyet nyissak vagy ügyvédi irodát állapítsak?", ehhez ugyanis jogszabály rendel végzettségi/képesítési követelményt, nem lesz elég a nyolc általános.

2021. okt. 11. 08:46
 17/20 anonim ***** válasza:
Én egyébként tudok olyan magyar ügyvédet, akinek 300e forint az óradíja, és nem egy nemzetközi iroda, hanem gazdasági bűncselekményekre szakosodott, itthon.
2021. okt. 11. 09:18
 18/20 anonim ***** válasza:

A kérdező valószínűleg azért kérdezi, mert ilyet akar ő is. Valamint leírja, hogy "A vendéglátós és epitoipari területek kilove mert nagyon sok vendéglátós hely van már illetve az epitoiparbab is már vannak jótékonyan".

2 mondatot nem bír helyesen elírni a kérdésben, de havi 10 milliós nettó fizetést akar. Nyilván el lehet mondani, mik az alternatívák, persze. De hogy nem a kérdező fogja megvalósítani, az szinte biztos. Azért írtam azt, amit, hogy azért tisztázódjon az értelmi fogyatékos kérdezőben is, hogy ezek nem ilyen 0 közeli beugrós vállalkozások... Hiába akar ilyet, ahhoz irdatlan mennyiségű pénz kell.

Az ügyvédi irodák nyitásával nem vagyok tisztában. Nem zárom ki, hogy elég az is, ha több mint 50% tulajdonjoggal rendelkezik egy végzett jogász. Nem tudom, de teljesen mindegy. De pont ezért nem is akarok ügyvédi irodát nyitni :D. Példának hoztam fel.

2021. okt. 12. 07:06
 19/20 anonim ***** válasza:

#18. "Példának hoztam fel."

Én meg csak írtam, hogy rosszul tudod. A szimpla jogász végzettség sem elegendő, diplomaszerzés után 3 évvel tehető leghamarabb jogi szakvizsga, onnantól kezdve lehet ügyvédkedni és irodát alapítani. Igazi vita nincs köztünk (sőt, a többi, általad írt dologgal egyet is értek), ahogy írod, és ahogy én is írtam: havi 10 milliókat nagyon kevés embernek sikerül összehozni, mert az nem egyszerű dolog. Az ügyvédi iroda példájánál maradva: 18 évesen lehet elkezdeni a jogi egyetemet, leghamarabb 8 év múlva, 26 évesen lehet ügyvéddé válni. És ez csak az időtényező, mert mint írtam, az ügyvédek 99%-a nem fog ennyi pénzt keresni. És nem csak azon múlik, hogy summa lett-e a diploma és jeles-e a szakvizsga, sikerült-e közben Erasmusra kimenni, vagy végzés után mondjuk összehasonlító jogot tanulni a legmenőbb külföldi egyetemek egyikén, mert kiváló kapcsolatok és megfelelő tőke hiányában ez még mindig nem fog összejönni. Az élet többi területén ugyanez, azzal, hogy más területen esetleg még sokkal kevesebb ember hoz össze ennyi pénzt.

2021. okt. 12. 10:21
 20/20 anonim ***** válasza:

#19: Jó, akkor hiszek neked. Mondom, nem ilyen végzettségem van. Akkor ez kizárva.

Ettől függetlenül, szerintem aki ennyi pénzt keres havonta (És nem alkalmazott), valószínűleg nem csak egy üzletben / cégben van érdekeltsége. Ezeknek az embereknek a látásköre nem redukálódik egy tevékenységre.

Környékünkön van egykét ilyen. Van kb mindenük, de tényleg. Dohányboltok, pénzváltók, szórakozóhelyek, étterem / kávézó, konditerem, akár benzinkút, autószerelőműhely, meg nyilván telekben a fél város az övüké. Satöbbi satöbbi. Meg egy csomó olyan, amiről nem is tudunk :)

2021. okt. 12. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!