Milyen manapság kalauzként dolgozni a MÁV-nál?

Sok a box, kek-zold folt.
Fejbe dobtak mar soros dobozzal is.
Ugy beszelnek veled, mit ha most rantottak volna elo a seggukbol.
Cserebe, szar fizetessel, szar munkaido beosztassal halaljak meg.

Nem olyan sötét a kép, kedves kérdező. Persze lehet dolgozni gyárban is, de azért nem rohan oda senki innen :)
Hogy konkrétan mire vagy kíváncsi, az nem derült ki a kérdésedből.

Beszélgettem már több kalaluzzal. Nyilván, nem 8 - 16 óráig dolgozol, hanem olykor 15 órát is!
Most is ugyanaz a kalauz van a reggel 6.44 - kor induló vonaton, mint aki tegnap a 16.50 - kor lévő vonaton volt!
Az utasok közül is szinte mindig a réti indiánokkal van mindig a gond... Jegy nélkül szállnak fel, általában pénz sincs náluk - gyakran pulyával - vagy többedmagukkal - mégis nekik áll feljebb, ha a kalauz le akarja őket szállítani...
De láttam már olyat többször is, hogy csak úgy tudták lerakni őket, hogy az utasok fellázadtak és odament több nagyobb darab férfi, hogy: "Fater! Szálljál le!"... Persze így is állt a vonat vagy 10 percig, mire leszállt az indián...
Azért inkább a kalauz, mint egy gyárban a "robotmunka" három műszakban... Mikor csak akkor mehetsz csak el WC - re, ha leáll a sor szünetben, amúgy fiad össze magad...
Annyira nem lehet rossz a kalauz, mert jópár kalauz van, aki már huszonéve is ott volt, mikor még gyerek voltam!
Ráadásul, többször látni fiatal, műkörmös cicababákat kalauzként! Aztán, meglepődik mindenki mikor még a réti indiánt is megfutamítja, úgy leordítja a fejét..😅

Én egyáltalán nem látom ilyen negatívan az egészet, mint az első pár válaszoló. 9 éve vagyok vezető jegyvizsgáló, megyeszékhelyen, így legtöbbet IC-n dolgozom, de azért havonta többször van elővárosi vonat is.
Utasokkal sok probléma nincs, ami van is legtöbbször cintányérokkal, de én könnyen lerendezem őket. Néha előfordul, hogy emlegetik felmenőinket, de egyáltalán nem gyakori.
Ünnepnap, hétvégén, hajnalban, éjszaka ugyanúgy megy a vonat, szóval dolgozni kell, de 1 hónapra előre megkapod a vezénylésed, így tudsz tervezni. Sok túlóra van, mert kevesen vagyunk, de nem kötelező elvállalni, felhívnak, mondod, hogy sajnos nem érsz rá és ennyi, nekem sose volt ebből gondom. A havi elővezényelt túlórát viszont meg kell csinálnod.
A munka maga nem vészes, nem kell megszakadni, a tanfolyam és maga a vizsga viszont nehéz, sok az elvárt tananyag.
Az én átlagom havi kb 20 túlórával, kb 300 ezer nettó. Jár még évi 100 ezer nettó szép kártya, illetve 350 ezer bruttó kp év végén.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!