Szerintetek jó ötlet,hogy lemondok erről?
Hosszú lesz de muszáj vagyok mindent leírni,hogy érthető kegyen a szituációm.
Én 1 éve költöztem ki Ausztriába. Előtte egy bankban dolgoztam és egyik ismerősöm júniusban említette,hogy lenne egy lehetőség konyhán mosogatólányként elhelyezkedni. Mivel tele voltam diákhitellel a befejezetlen jogi tanulmányaim miatt és már rémálmaim voltak emiatt, illetve a fizetésem sem volt otthon elég magas ezért kiköltöztem.( Bár 2 hétig sírtam előtte mert féltem,hogy rossz döntést hozok) Sajnos a sok jó dolog nem tartott sokáig itt kint. 2 hét után elküldtek mert nem beszéltem németül és semmit nem értettem abból amit kértek tőlem. Túl naívan vágtam ennek neki. Emiatt sajnos szállásom sem lett, és ismerősöméknél laktam 1 hónapig. 100.000Ft-al jöttem ki Ausztriába mert azt hittem,hogy lesz szállásom de mivel elküldtek így nem volt, a 100.000Ft pedig semmire nem volt elég. Ezer helyet felhívtam akkor nagy pánikomban,hogy keresnek-e embert bármire de vagy “nem” volt a válasz, vagy a próbanap után nem kerestek többet. Az utolsó utáni lehetőségem egy gyorsétterem volt ami tényleg az utolsó utáni volt de mivel otthon már felmondtam, a pénzem pedig már fogyott, így elvállaltam. 1 évig csináltam. Közben az egyik akkori kollégám éppen lakótársat keresett így szállásom is lett..egy darabig. Eközben A2-től B2-ig megcsináltam a tanfolyamokat és sikeres B2-es nyelvvizsgát tettem azóta illetve aztán időközben saját albérletet is találtam. 3 hónapja hirtelen találtam egy irodai gyakornok állást mint operativ buyer. Annyira boldog voltam...Tökéletes állás, ahol angolul és németül kommunikálok napi szinten és ezáltal fejlődhetek. Viszont 3 héttel ezelőtt kitalálta a főnököm,hogy mivel az egyik munkatársam elmegy 3 héten belül ezért átkell vennem az ő munkáját amire nem vagyok még felkészülve. 2 hónapja úgy jöttem ide,hogy még SAP-ben sem dolgoztam soha és mindent a nulláról kellett megtanulnom. 3 hétig nagyon küzdöttem..rettenetesen. De úgy éreztem,hogy nem vagyok magabiztos, mivel nagyon felelősségteljes munka és több millió eurót bukhat a cég miattam ha egy kis hibát vétek. Ezt az a munkatársam aki betanított is észrevette és ma beszélni akart erről velem,hogy most mi legyen. Soha nem dolgoztam még angolul és az SAP használata még magyarul is nehéz lenne…Sajnos egy magyar munkatársam sincs, amivel nem is lenne baj mert egy erős középszinten megy az angol, de itt business szavakat használnak napi szinten ami nekem meg annyira nem megy. Mind a ketten úgy érezzük a mentorommal,hogy ez nekem még nem menne és sokkal több időt kellene eltöltenem gyakornokként, és 2 hónap erre nem elég. Így úgy döntöttünk,hogy beszélünk holnap a főnökünkkel ezzel kapcsolatban mert nem akarjuk,hogy a jövő héten átadja a beszállítóit nekem és esetleg egy óriási hibát vétek. Én sem akarom. Viszont most kicsit elgondolkodtam és félek. Engem fél évre vettek fel, viszont már az elbeszélgetésnél mondta a főnököm,hogy lehetséges,hogy meghosszabítják a szerződést mert szükségük van emberre. Most viszont félek,hogy ez nem fog megtörténni mert azt gondolja majd,hogy nem vagyok képes a munkát ellátni, holott de.. mert nagyon sokat tanultam 2 hónap alatt.. Viszont az,hogy egyedül csináljak mindent az nekem még nem menne úgy érzem és nem akarom a céget sem megkárosítani egy hibám miatt. De a munkát nagyon nagyon nagyon szeretném csinálni. Ti mit tennétek? Hogy mondanátok el ezt a főnökötöknek, úgy hogy ne arra következtessen,hogy alkalmatlan vagyok a feladatra, mert nem. Tudom,hogy képes lennék rá. A hab a tortán,hogy a kollégáim sem fognak örülni mert azt hitték,hogy átveszem a beszállítókat és nekik nem kell ezekkel a bonyolúlt esetekkel bajlódni, de most valószínüleg szét kell osztani köztük őket mivel a mentorom lassan elmegy. Félek,hogy dühösek lesznek rám emiatt. Nem akarok nekik sem rosszat..de szerintem az a legbölcsebb ha elmondom a vezetőmnek,hogy nem érzem magamat magabiztosnak. Hisz a mentorom szerint is ez van. Nem akarom elveszíteni ezt az állást. Annyit szívtam már itt kint.... Mit csinálja szerintetek? Tudom nem feltétlen ide tartozik a kérdés de úgy érzem kezdek ebbe az egész ausztriai életbe belebolondulni. Egyedül érzem magam, nincs senkim. Introvertált vagyok ami nem segít a dolgon. Nagyon sok pénzem elment már a kurzusokra és nem akarok hazaköltözni egy ilyen hülye dolog miatt...
Nyugi, van még 4 hónap fix szerződésed. Remélem sikerül megbeszélni a főnököddel, és belátó, lesz ez így a leírás alapján a cég érdeke is lenne. Koncentrálj a tanulásra, és a nyelvtudásra. 6 hónap után, remélhetőleg fogsz tudni kapni egy új szerződést. Nyelvtanulás maradjon fókuszban, idővel próbálj meg az operatív oldalról a stratégiai irány felé vándorolni. Néhány év múlva érdemes lenne elgondolkodnod (addigra már remélhetőleg erős nyelvtudásod lesz,
mint angol/németből), hogy otthon levelezőn befejezed a jogi egyetemet, mert nagyon sok helyre, elvárás lesz a diploma, ami m1 milyen. Nem tudom, hogy terveznél-e visszajönni Mo-ra, de ha lesz diplomád, mellé egy pár év tapasztalatod, és erős angolod/németed, akkor itthon nagyon szép karriert fogsz tudni befutni stratégiai beszerzési területen, vagy valamelyik kapcsolódó területen.
Én nagyon szurkolok neked ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!