A 8 órás munkaidőből nektek ténylegesen mennyi telik munkával?
Múlt héten:
H. 0,5 óra
K. szabi, de 2,5 óra munkával telt
Sz. 9 óra
Cs. 11 óra
P. szabi, de 2 óra munkával telt
Eheti:
H. 10 óra
K. szabi, de 4 óra munkával telt
Mai nap 7 óra
Holnap 8-10 óra
P. papíron külsős helyen leszek, de a valóságban már kedden letudtam
4-5, nekem is sok a gagyi és tényleg haszontalan meeting, de a vezetőség meg imádja őket...
Végülis kifizetik szóval nekem mindegy.
Napi 3 óra munka nem azt jelenti, hogy lógok a maradék időben.
Vezetőség megbeszélésein ülök amiknek az én munkámhoz semmi köze de megkövetelik, hogy ott legyek.
Közben próbálok elfogadható pókerarcot vágni, hogy az unottság ne látszódjon rajtam.
Nekem egy átlag covid előtt valahogy így nézett ki 8-8,5 óra munka.
15 perc napi teendők átgondolása
30 perc reggeli
45 perc edzés
1 óra különböző meeting
45 perc ebédszünet
1 óra az e-mailek megválaszolására
4 óra effektív munka (adminisztráció, kalkulációk, elemzések készítése, érintettekkel kapcsolattartás)
Jó esetben belefért, vagy valami szakanyag olvasás, vagy valami networking tevékenység.
20#
Ez amit írsz egyáltalán nem igaz. Eleve, az, hogy nem effektív munkával telik az idő az nem jelenti, azt hogy nem dolgozok. Az, hogy üzenetekre válaszolok, azt erős dolog munkának nevezni, még is nagyon fontos, mert így mások munkájàt lehetővé teszem. Meetinget sem veszem effektív munkának (kivéve, ha én tartom), viszont hasznos pl: nálunk hasznos dolgokat mondanak el, sokszor itt osztanak meg velem best practiceseket, amikkel a későbbi effektív munkám is hatékonyabbá vàlik. Egyébként meg pihenni is kell munka közben, mert senki sem akar kiégett emberekre hagyni millió eurós döntéseket.
Hidd el sokkal jobban megéri, "léhűtöket" alkalmazni, mert az hogy akár 1-2%-al jobb eredményt tudnak így elérni, már az visszahozhatja az éves fizetést.
Reggeli 30 perc
Ebédszünet, kávé +30 perc a fél óra hivataloshoz képest
WC, telefonálás magánügyben, beszélgetés a kollégákkal 30 perc
Telefon nyomkodása 30 perc
Marad 6 óra effektív munkavégzés.
Csak hogy tisztázzuk az irigykedő munkásoknak:
1. Kreatív szellemi munkát nem lehet tartósan napi 8 órában csinálni. Millió kutatás alátámasztja, de személyes tapasztalat is, hogy napi 4-5 óránál tartósan lehetetlen többet dolgozni anélkül, hogy ne menne a minőség és a produktivitás rovására, tehát értelmetlen. Ez nem lustaság, így működik az emberi agy.
2. Kevésbé kimerítő szellemi munkák esetében meg nagyon gyakori, hogy radikálisan ingadozik a workload, szóval ha 1-1 napon meg is tudná csinálni egy ember három másik munkáját, azokon a napokon amikor rázúdul minden egyszerre képtelen lenni tartani a lépést.
Szóval nem olyan egyszerű ez, ahogy azt a munkásember elképzeli. :) A 40 órás munkahét csak egy beragadt hülyeség, amit egyik oldal sem mer elengedni, pedig rengeteg pozícióban már rég nem ad ideális keretet a munkára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!