Elvállalnátok/hátrányként érinthet, ha egy multinacionális cég irodai munkánál csak közvetítőn keresztül alkalmaz évekig, és csak x év után vesz csak át?
Állítólag minden alkalmazott az első x évben így van foglalkoztatva. Igyekszem mérlegelni, 2 dolog közül ez az egyik ami nem annyira tetszik.
Például ha 2 év múlva szülni megyek, elküldhet? Vagy miben érinthet ez hátrányként jogokban? (Azt régen hallottam, hogy leépítésnél első körben a külsősöktől szabadulnak meg..)
Nem annyira ördögtől való dolog ez a közvetítőn keresztüli állás, sokan dolgoznak így. Az tény hogy általában ha szükségszerű a leépítés, elsősorban a közvetítőn keresztül foglalkoztatott dolgozóktól szoktak megszabadulni a cégek (nyilván ez sem törvényszerű feltétlenül, de így "szokás").
A szülésre és hasonlókra vonatkozó szabályok (meg úgy anblokk a munka törvénykönyve) ugyanúgy érvényesek.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos még anno diákként az 5-ös tapasztalatát láttam szüleimnél. :( (Az a cég mondjuk rossz politikát folytatott és azóta is csinálja ezeket.)
Ez viszont jobb cég és végülis jókat hallottam róla. Ez, meg egy szakmai kérdést érintő dolog lenne amit mérlegelnem kellene, de most kicsit megnyugtattatok, hogy nem minden cégtől kell félni emiatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!