Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Elvállalnátok/hátrányként...

Elvállalnátok/hátrányként érinthet, ha egy multinacionális cég irodai munkánál csak közvetítőn keresztül alkalmaz évekig, és csak x év után vesz csak át?

Figyelt kérdés

Állítólag minden alkalmazott az első x évben így van foglalkoztatva. Igyekszem mérlegelni, 2 dolog közül ez az egyik ami nem annyira tetszik.

Például ha 2 év múlva szülni megyek, elküldhet? Vagy miben érinthet ez hátrányként jogokban? (Azt régen hallottam, hogy leépítésnél első körben a külsősöktől szabadulnak meg..)

2021. okt. 5. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerzodes fuggo, de ha nincs mas megoldas siman elvallalnam
2021. okt. 5. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem annyira ördögtől való dolog ez a közvetítőn keresztüli állás, sokan dolgoznak így. Az tény hogy általában ha szükségszerű a leépítés, elsősorban a közvetítőn keresztül foglalkoztatott dolgozóktól szoktak megszabadulni a cégek (nyilván ez sem törvényszerű feltétlenül, de így "szokás").

A szülésre és hasonlókra vonatkozó szabályok (meg úgy anblokk a munka törvénykönyve) ugyanúgy érvényesek.

2021. okt. 5. 11:53
 3/9 anonim ***** válasza:
A feleségem így dolgozik egy cégnél, egyelőre még nem volt probléma belőle, ugyan azokkal a feltételekkel dolgozik, mint a közvetlen dolgozók, csak ő egy külsős cégtől kapja a fizetését.
2021. okt. 5. 12:05
 4/9 anonim ***** válasza:
Ennek sok oka lehet egyébként, pl. adóoptimalizálási is. Nem hiszem, hogy akkora tragédia lenne.
2021. okt. 5. 12:10
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Ez minden multinál így van! Sőt, örülhetsz, ha valaha is átvesznek, mert nem jellemző!
2021. okt. 5. 12:22
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem mindenhol.
2021. okt. 5. 12:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Sajnos még anno diákként az 5-ös tapasztalatát láttam szüleimnél. :( (Az a cég mondjuk rossz politikát folytatott és azóta is csinálja ezeket.)

Ez viszont jobb cég és végülis jókat hallottam róla. Ez, meg egy szakmai kérdést érintő dolog lenne amit mérlegelnem kellene, de most kicsit megnyugtattatok, hogy nem minden cégtől kell félni emiatt.

2021. okt. 5. 12:36
 8/9 ascelpius ***** válasza:
Jelenleg én is egy multinál vagyok szellemi poziban közvetítőn keresztül. Nálunk az ok annyi, hogy az a rész ahol én dolgozom még egy másik cég volt amit felvásárolt a munkahelyem és még nincs meg a teljes átállás. Hátrányom még nem származott belőle.
2021. okt. 5. 12:48
 9/9 anonim ***** válasza:
Régebben így voltam. Hátránya hogy biztos kevesebb a bér.
2021. okt. 5. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!