Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kulfoldon dolgozo diplomasok,...

Kulfoldon dolgozo diplomasok, akik diplomat igenylo teruleten is helyezkedtetek el, at kellett kepeznetek magatokat?

Figyelt kérdés

Vagy az eredeti palyatokon el tudtatok helyezkedni? Mi ez a szakma? Hogyan talaltatok munkat? Szeretitek? Milyen az adott orszagban elni? A nyelvet eleve magas szinten beszeltetek? Akadtak nyelvbol adodo problemaitok? Ezeket hogyan oldottatok meg?

Azok valasza erdekelne, akik Magyarorszagrol koltoztek ki, de meg magyar felsooktatasban vettek reszt.

2021. okt. 4. 22:02
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
A férjem programozó, neki elég könnyű volt munkát találnia, bár először junior pocícióba került, de nagyon hamar áttették seniorba. Én nyelvtanár vagyok, kezdetben online tanítottam tovább a nyelvet vállalkozóként, illetve fordítottam, most gyógypedagógiát tanulok, ezzel szeretnék foglalkozni, tehát én átképzem magam. Nyelvet kb. középfokon beszéltük, férjem jobban, mint én. Mivel náluk a csapat elég nemzetközi, nem volt gond a nem tökéletes nyelvtudás, akcentus. Kanadában élünk egyébként, és nagyon szeretjük.
2021. okt. 4. 22:26
 2/7 anonim ***** válasza:
én épp átképzem magam
2021. okt. 4. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Hat en ITs vagyok, seniorkent mentem ki, atkepeznem magam nem kellett, de az elso munkahelyemen gyakorlatilag csak junior feladatokat kaptam, persze egy ev utan dobbbantottam masik helyre sokkal tobb penzert.
2021. okt. 5. 07:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen, ez nemet nyelvterulet volt, de a cegnel angol volt a munkanyelv. Angolbol telkesen folyekony voltam, nemetbol meg olyan b1.
2021. okt. 5. 07:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Marketinges vagyok, Németországban élek. A németet kevésbé, az angolt viszont magas szinten beszélem. Nem kellett átképeznem magam, és nem is léptem vissza karrierben. Otthon is nemzetközi piacokra dolgoztam sok külföldi munkatárssal és itt is, szóval nincs nagy különbség.
2021. okt. 5. 14:56
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy az eredeti palyatokon el tudtatok helyezkedni?

nem kellet magam átképezni

Mi ez a szakma?

Épületgépész mérnök

Hogyan talaltatok munkat?

Interneten

Szeretitek?

igen

Milyen az adott orszagban elni?

jó, nyugodtab mint otthon

A nyelvet eleve magas szinten beszeltetek?

nem kb b1 és A2 közöt

Akadtak nyelvbol adodo problemaitok?

igen, több félreértés

Ezeket hogyan oldottatok meg?

Tanulás, gyakorlás

2021. okt. 8. 00:33
 7/7 anonim válasza:
100%
Dániában élünk, a feleségem és én. Mindketten Magyarországon vegeztuk a bsc-t, és Dániába az msc-re jöttünk (mivel ingyenes, sőt akár pénzt is kap a hallgató). Az MSc végére mindkettonknek szerencsésen szakmai munkája volt. Ez nem ritkaság itt, mivel a képzés része egy fél éves gyakorlat, és sok cég aztán meg is tartja a már jól betanított diakot. A dán nyelvet alapfokon beszéljük, az angolt felsőfokon, és ez utóbbit használtuk ezeken a munkahelyeken. Szeretünk itt élni, nem tervezünk elköltözni.
2021. okt. 9. 20:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!