Mi a teendő ilyenkor?
Üdv mindenkinek!
Kaptam a munkanélkülitől közvetítő lapot és olyan helyre akarnak kiközvetíteni, amely betanított munka. Ha nem fogadom el törölnek a nyilvántartásból, illetve minden járulékot elvesznek.
DE én már a saját szakmámban kapcsolatban állok egy céggel és folyamatban vannak a papírozások.
Ha meg van az aláírt munkaszerződés akkor azzal bemenni a hivatalba és törölnek a nyílvántartásból. Ha előbb van a közvetítés, mint hogy kész lenne a szerződés, akkor vagy:
Elmész rá és dolgozol ott amíg nincs kész
Nem mész el és törölnek
Valamilyen indokkal nem mész el és később közvetítenek (pl.: orvos által igazolz munkaképtelenség)
Én annak idején egyre sem mentem el, ahova kiközvetítettek.
1./ Elmondtam, hogy azt a munkakört, amit el kellene látnom, nem tudom ellátni, mert hiába végeztem el az iskolát 25 éve, soha nem dolgoztam benne, tehát nem értek hozzá.
2./ A munkavégzés helye miatt a munkábajárást azzal napi 5 db buszjárattal nem tudom megoldani úgy, hogy a 16.00 órakor bezáró óvodából a gyerekemet is el tudjam hozni, kocsim pedig nincs.
3./ Már jelentkeztem e-mailben ugyanahhoz a céghez, 2 hete válaszra sem méltattak. Ezek után gondolom, hogy személyesen sem fogom őket érdekelni.
Minden kifogásom elfogadták, továbbra is kaptam az ellátást.
Nem vagy köteles elfogadni, de elmenni, megnézni (együttműködni) igen.
Elmész, megnézed, elbeszélgetsz jó flegmán ha lehet, aztán közlöd hogy nem talált megfelelőnek a munkáltató.
Ennyi.
Nem fognak kirakni a segélyből, csak ha nem működsz együtt(a keresésben / kiközvetítésben)!
Ha esetleg mégis megtetszene a meló, akkor meg elvállalhatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!