Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A profi videósok/fotósok...

A profi videósok/fotósok mennyit szoktak kérni a munkájukért?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm felkért, hogy készítsek neki egy videót a munkaköre bemutatása céljából, ami a weboldalára kerülne ki. Tudok szerezni profi felszerelést, illetve gyakorlatom is van, hiszen már készítettem jó néhány ilyet (média szakra járok).

Ha egy hivatásos embert kér fel, az nyilván sokkal többe kerül, de nem annyira teheti meg, hogy 100ezreket fizessen neki ezért. Ezért is kérdezett meg engem, ennek ellenére nem kis munka lenne. Vágóképek, illetve riport készítése, vágás, egyéb utómunka, esetleg narráció készítése.

Valki, aki jártas a témában, az tudna mondani egy reális árat a munkáért?

2021. szept. 28. 10:12
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Milyen hosszú lenne? Lenne valami extra benne? Mennyi munkaóra?
2021. szept. 28. 10:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Szerintem összesen kb 5-6p lenne a kész anyag. Lenne benne egy-két riport, de olyan nagyon extra dologról nem tudok, hogy kéne bele. A forgatást jobb esetben letudjuk 1 nap alatt, a vágás pedig átlagban legalább 5-6 órát vesz igénybe, ha nincs semmi bonyodalom. Esetleg ha narráció kell alá, akkor azt ugye szintén meg kell írni, felvenni, normalizálni, stb.
2021. szept. 28. 10:27
 3/7 anonim ***** válasza:
95%
Szóval mondjuk 2 napi munka. Mivel gondolom számlát nem tudsz adni róla, meg még végzettséged sincs ugye, ezért ha egy 100ast fizet neked, akkor mindketten jól jártok.
2021. szept. 28. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:
97%
Hát igazából a legegyszerűbb az tud lenni (én legalábbis így szoktam számolni), hogy megsaccolom, hogy mindenestül kb mennyi idő lesz a projekt (helyszíni munkákkal és utómunkákkal együtt), kitalálok rá egy órabért, beszorzom, hozzáadom az amortizációs költséget és a bürokráciai költséget, és így jön ki egy teljes projektköltség.
2021. szept. 28. 11:01
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
Nagyon sok minden fuggvenye. Nullatol a csillagos egig. Egy fotozas akar 1-1.5 millio is lehet. Tapasztalat, szakmai hirnev, felszereles stb. Stb. Stb. Kerdese.
2021. szept. 28. 15:09
 6/7 anonim ***** válasza:
45%

Mint egy festő is.

Amennyit akarnak / kifizetnek érte.

Ha le van égve /kell a pénz valakinek akkor annyiért is elvállalja amennyit fizetni tudnak.

Lásd: Bruce Willis _ Hell reklám.

De Dwayne Johnsont is mondhatnám.

2021. okt. 1. 13:28
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha egy 2 napos munkáért nem proesszionális, nem befutott alkotóként egy 50ezer körüli összeget kérsz, az korrekt összeg.
2021. okt. 1. 15:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!