Jelentkeztem egy egyszerű data engineer pozira, erre vezető beosztású alkalmazottként akarnak felvenni. Ez normális?
Hr-es adatokat fogok látni, de amúgy elvileg semmi döntéshozói felelősségem
nem lenne.
Néztem, hogyha vezető állású beosztott vagyok, akkor indoklás nélkül elbocsájthatnak, dolgoznom kell betegen és szülési szabadság alatt is, teljes felelősséggel tartozom, ha kárt okozok a cégnek.
Ráadásul nem is fizetik ki a minimálbér 7x-ét és nem hiszem, hogy bármilyen döntéshozói testületben kellene majd helyettesítenem. Egy tök egyszerű hr-es adatbázisban dolgozó informatikus vagyok beosztottak nélkül, mégcsak nem is senior poziban.
Viszont azért neveznek vezetőnek, mert "kiemelkedő jelentőségű vagy fokozottan bizalmi jellegű munkakört tölt be", ami akár igaz is lehet, mert gondolom mindenki bérét előfordulhat, hogy látom (mást nem).
Normális, hogy ennyire előnytelen szerződéseket iratnak a hr területen?
#1 Nem, multinak feltörekvő startup, 200+ munkavállalóval.
#2 Melyik részét? A jogit lehet. A pozíciót jól értettem, le is van írva, hogy Data Engineer vagyok, csak nem munkavállaló, hanem vezető beosztású alkalmazott. Rágooglezve meg ezeket a különbségeket találtam. Lehet, hogy lehiggadva nem lenne ennyire rossz a helyzet, meg valamit félreértettem XD. Csak mondjuk nem a szerződésből kéne megtudnom, hogy külföldre is kirendelhetnek helyettesíteni (erről eddig egy szó nem hangzott el, meg amúgyis IT, minek menjek külföldre, itt sem kell bejárnom), meg ez a vezető beosztás sem tudom mi. Eddig is dolgoztam bérekkel, és nem lettem tőle vezető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!