Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cégautó vagy fizetésemelés?

Cégautó vagy fizetésemelés?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel előléptetnek, és fizetésemelés vagy céges autó között kell választani, akkor mennyibe kerül a cégnek egy autó? Mondjuk lízingelt alsó-középkategória (pl skoda rapid), magánhasználatra is teljes üzemanyag elszámolás, kb 20e éves km? Nem pontos összegre vagyok kíváncsi, csak nagyságrendileg mennyi fizetést vált ki a részükről.

2021. szept. 26. 15:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A lízing nettó 80-100e, az üzemanyagot te is ki tudod számolni.

Munkavallalonak viszont többet ér, mert nem tud költséget elszamolni, mint egy cég.

2021. szept. 26. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

nálunk 150ezer a tco-ja a legkisebb autós kategóriának, és szerintem ennél többet vált ki

pl ha nekem kéne visszaadnom a kocsit, akkor 200ezerrel érezném azt, hogy kárpótoltak (korlátlan a magánhasználat)

2021. szept. 26. 16:09
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A cégnek nagyságrendileg havi 200. bruttó. Viszont mivel ezt terheli áfa (a munkabért nem) ami visszaigényelhető, és szintén elszámolható költségként, nincs után járulékfizetési kötelezettség sem mint a munkabér esetén (sokan nem tudják, de a cég nem a bruttót, hanem az annál is magasabb, plusz járulékkal terhelt szuperbruttót fizeti) ezért ez a cégnek kb. annyiba kerül, mintha nettó ~90 ezer fizetésemelést adnának neked.

Pont ezért adják az első látásra irreálisan drága céges autókat sokszor, mert a cégnek egy "bolti" áron havi 200 ezerbe kerülő autó (lízinggel, üzemanyaggal, biztosítással stb.) kevesebb mint feleannyiba kerül, mitnha te plusz 200 ezret kapnál kézhez.

2021. szept. 26. 17:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, megtudtam, amit szerettem volna :)
2021. szept. 26. 18:28
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Éves szinten szervízzel, üzemanyaggal, biztosítás, minden egyéb fenntartási költséggel kb 900-1M Ft körül költök az autómra. Ha havi (nettó) 100-150 körüli emelés és egy céges autó között választhatnék, akkor nagy valószínűséggel a céges autót kérném, mert az autó vételárát így is megspórolom és eladásnál se bukok rajta. Cserébe 4 évente új autóm van.
2021. szept. 26. 18:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!