Mekkora kezdő fizetésre számíthat Budapesten egy kockázati modellező?
Már bocsánat, de nettó 500.000 ft körüli fizetés is egy vicc, egy ilyen tapasztalt, magasan képzett munkaerőért.
Nem érdemes tanulni vagy tapasztalatszerzés, aztán irány külföld.
Nem vagyok pénzéhes, szerintem mindennek megvan a saját értéke, tehát ha egy utcaseprő kap 120at, akkor bizony az csak annyi.
De egy ilyen területen mesterszakot végzett ember, folyékony (feltételezem, hogy emellett szakirányú) angoltudással és ehhez kapcsolódva erős programozási ismeretekkel ilyen alacsony bért kapna, az egyszerűen megalázó. Szerintem ezek annyira magas szintű skillek, hogy nálam ennek az alja 800nál kezdődik. Természetesen hozzátéve, hogy tisztességesen és magas minőségben végzi a munkáját.
Az, hogy ezért a tudásért 250-300at vagy akár 500at akarnának adni, az olyan nevetséges összeg, hogy tényleg akkor nem is éri meg belekezdeni. Inkább keres az ember 200at, de nem feszül bele abba, hogy ezeket a skilleket sok-sok éven át elsajátítsa. Sajnos itt tartunk. Vagyis nem tudom, hogy más hogy van vele, de ha választani kell 300 és ilyen tudás között és 200 + gyengébb tudás között, akkor az utóbbit választom, mert a bér által az erősítések feleslegessé válnak és a bér megalázóvá.
Vitán felül áll, hogy egy orvosnak még többet kell tanulni, mint egy ilyen szakembernek, de..
Orvosrokonaim (házaspár) kb 10 éve Németországban dolgoznak. Kapaszkodjatok meg, 15000 eurót keresnek ketten együtt. Írd és mondd, 5 millió 300ezer forint. Nincs szükség szavakra.
Utolsó válaszolónak.
Magyarország tényleg egy kizsákmányoló hely.
Igy van, kolbász országba kell menni és ha majd nem lesz, aki ellátson 9-es, ne sírj, szenvedj, tűrj. Meg is érdemled.
Agyhalott.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!