Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nem ironikus, hogy az átlag...

Nem ironikus, hogy az átlag emberek között a szakmunkások élnek a legjobban?

Figyelt kérdés

Az elmúlt 30-40 évben szakmunkásképzőbe csak az osztály legbutábbjai mentek, akiket máshová nem vettek fel, a legnagyobb trógerek.

Ma ezek az emberek 2-3xosát keresik egy tanár/nővér/egyébb képzettebb ember fizetésének.

Emellé természetesen a legtöbb még moslék munkát is végez horror árakon.

Ti hogy látjátok ezt?

2021. szept. 20. 07:39
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
36%

Milyen szakmát?

2021. szept. 21. 06:28
 22/27 anonim ***** válasza:
39%

Engem is erdekelne milyen szakma. Nem fejeztem be az egyetemet, de ilyen ketto kozti allapotban sem jobb. Van, ahova tul sok vagyok, van, ahova keves.

Van egy festo ismerosom es nem a legkellemesebb, legtisztabb munka, de kb ajanlasok utjan hivjak es mindig van munkaja. Talan a az elozo valsag idejen ment mas munkat vegezni, az is fel evig tartott.

2021. szept. 21. 09:28
 23/27 anonim ***** válasza:
49%

Hegesztő

2021. szept. 21. 10:03
 24/27 anonim ***** válasza:
68%
Ok jol keresnek es kevesen vannak, akik szep (igen, itt szepen van a lenyeg) munkat vegeznek. Ha meg beszel legalabb angolul, barhova mehet.
2021. szept. 21. 10:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog igy pörögni az épitőipar mindig, most ez tolta meg a keresletet a szakemberek iránt, a szakmunkás alkalmazottként csak egy eldobható eszköz, alatta csak a segéd van. Ha beüt a baj mindig azok szivnak legjobban akik "lent" vannak, ezt szakmunkásként mondom, átéltem dolgozó emberként az előző válságot.
2021. szept. 21. 17:14
 26/27 anonim ***** válasza:
73%

A vallalkozok akik jol keresnek, az alkalmazottak nem annyira. Bar 300 nettot egy alkalmazott is megkeres, viszont nem jelentik be 8 oraba, ha megis bejelenti a vallalkozo 8 oraba akkor minimalberre jelenti be. Ha hitelert folyamodna akkor nem kap hitelt minimalberes bejelentes utan.

Fizetett szabadsagot nem kapnak, munkaruhat nem kapnak, unnepnapok nincsenek fizetve.

Tobbek kozt ezert is vallalkozik a szakmunkas ha teheti mert akkor tobbet keres, ha mar szabadsag amugy sincs es betudja magat jelenteni 8 orara.

A gyari munkasok rendesen be vannak jelentve, kapnak munkaruhat, szabadsag, unnepnap, tappenz, stb. Sot vannak gyarak akik buszt kuldenek a kornyezo falukba a munkasoknak, igy utikoltseguk sincs nekik.

Az epitoipar most jol megy de lehetnek meg olyan idok amikor alig lesz munka. Mikor en kezdtem akkor a vallakozok valogattak az emberek kozt. Jobban a tapasztaltabb munkasokat kerestek es nagyon keveset fizettek. Mar az jonak szamitott egy alkalmazottnak ha idoben megkapja a fizeteset mert sok vallalkozo kesett a fizetesekkel.

Manapsag meg nem szamit hogy van e tapasztalatod es a fizetesek is jobbak. Eleg ha mesz dolgozni minden reggel idore es szorgalmas vagy, akkor mar van munkad.

Fonokom is keres 2 embert. Azt mondta mar az jo ha akar tanulni, nem szamit ha nem festo es jelenjen meg a munkahelyen reggel :D

Regebben pedig csak tapasztalt szakembereket keresett.

2021. szept. 22. 03:20
 27/27 anonim válasza:
Ez hogy jött ki? Igen, vállalkozóként jól keresnek, de náluk egy technikus is többet kap ha jó szakember. Emellett nézz meg pl egy mérnököt, vagy egy tisztet. (és most ne egy tanári fizetésből induljunk ki. Kezdő technikusként többet kaptam volna)
2022. dec. 14. 20:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!