Nem ironikus, hogy az átlag emberek között a szakmunkások élnek a legjobban?
Az elmúlt 30-40 évben szakmunkásképzőbe csak az osztály legbutábbjai mentek, akiket máshová nem vettek fel, a legnagyobb trógerek.
Ma ezek az emberek 2-3xosát keresik egy tanár/nővér/egyébb képzettebb ember fizetésének.
Emellé természetesen a legtöbb még moslék munkát is végez horror árakon.
Ti hogy látjátok ezt?
Hol van az a megyeszékhely? Mert kizártnak tartom, hogy az általad felvázolt kereset átlagos lenne...
Nem sajnálom tőlük, ezeket a munkákat nem lehet egy életen át csinálni. Nézd meg a burkoló térdét 10 év szorgos munka után, illetve nagyon ki vannak téve a piacnak, és még az évszakoknak is. Most épp jól megy a szekér, mert öntik a csokot az emberekre, de hidd el, el fog ez fogyni.
Az egyre jobban látszik, hogy szakemberek kellenek, főleg jók, ezek veszélyes munkák. Arról nem is beszélve, hogy ha az ember "brigádban" dolgozik, akaratlanul is beszippantja a piálás, meg ilyenek.
Én doktori fokozattal ülök az irodában, esélyem sincs lepukkanni, de édesapám 50 évig villanyszerelő volt, és az egész életére kihatott az, hogy kóklerekkel kellett dolgoznia nagyobb projekteken, sokat utazott, külföldi munkákat is végzett. A pénz nem sokat ér amikor otthon hagyod a 3 gyereked, mert itthon éppen senki nem tudja megfizetni..
Én is kecskemétet mondtam volna.
Sima két műszakkal meg havi 2 szombattal palettázóként kapok nettó 275 körül. 3 szombattal simán reális lehet a 300 körüli fizetés.
Gépkezelőként meg 360-400 is.
tanulj akkor szakmunkát. Amit felsoroltál példa, tényleg pofátlan, nekem sem tetszik, de azt nem a piac (kereslet/kínálat) befolyásolja, hanem a kedves állam, amit oly sok nyugdíjas istenít.
A gyári munkások többsége amúgy nem keres jól és többműszakban dolgozik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!