Mit csinál egy pénzügyi kontroller?
Mivel senki sem válaszolt sajnos, megteszem én, igaz, én csak 3 hónapot dolgoztam kontrolérként, de elég sok interjún részevettem, ezért azt hiszem tudom.
A válasz nem egyértelmű, azt hiszem ezért nem reagált senki. A kontroller munkának van egy gyönyörű, angol nyelvű leírása, de a gyakorlatban ez rengeteget változik aszerint, hogy egy KKV-nál, egy magyar nagyvállalatnál, egy multinál, vagy egy ssc-ben vagy kontroller. Előbbiek, számára a kontroller amolyan pénzügyes svájci bicska, aki mindenhez ért egy picit, ami számvitel és pénzügy. Könyvel, ellenőrzi a vállalat forgalmát, egész nap Excelezik ezzel, kisebb cégeknél akár raktárkészletet is ellenőriz és aszerint rendel, tervez. Tényleg, bármit ráaggathatnak. SSC-ben ez inkább egy könyvelői pozi, tulajdonképpen a könyvelésbe segít be, azt ellenőrzi és javítja ha kell.
Legal erős számvitelben, és tudj nagyobb excel sheeteket kezelni. Érdekes pálya egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!