Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha munkanapomon pihenőnapra...

Ha munkanapomon pihenőnapra küld a cégem (keretidő) azon a napon dolgozhatok napi bejelentéssel?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy szabadság, táppénz alatt nem dolgozhatok máshol, de ha a cég pihenőt állít be a munkanapomra akkor?
2021. szept. 10. 19:06
 1/10 anonim ***** válasza:
igen
2021. szept. 10. 19:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért az sem igaz úgy, hogy szabadság/táppénz alatt nem dolgozhatsz máshol, akár napi bejelentéssel.
2021. szept. 10. 20:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

"Azt tudom, hogy szabadság, táppénz alatt nem dolgozhatok máshol"

Rosszul tudod, szabadság alatt is dolgozhatsz máshol. Sőt, még a főállásban ledolgozott munkanapokon is (természetesen a munkaidőn kívül). Alapvetően az a feltétele, hogy 1) Ne korlátozzon egyik munka a másikban (ne ütközön a munkaidő, elvárható állapotban megjelenj mindékt helyen stb.) 2. Ne konkurens cégeknek dolgozz.

2021. szept. 10. 20:11
 4/10 A kérdező kommentje:

Meglepő, táppénz (keresőképtelenség) alatt dolgozni nettó táppénzcsalás.

Szabadság alatt meg úgy gondoltam adóbevallásnál kiütközik, hogy két helyről fizették utánam az adót.

Köszönöm szépen a válaszokat.

2021. szept. 11. 07:02
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Miért lenne táppénzcsalás? Itt egy példa:

Főállásban síoktató vagy, de egy szerencsétlen mozdulattal eltöröd a lábad és fekvőgipszet kapsz. Ettől függetlenül másodállásban mondjuk skypeon nyugodtan tarthatsz angolkorrepetálást ágyban fekve is. Hol itt a csalás?

2021. szept. 11. 07:18
 6/10 A kérdező kommentje:
Valóban ez a példa korrekt, nincs visszaélés.
2021. szept. 11. 08:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom mit kell ennyire elbonyolítani egy kérdést...A válasz egyszerűen IGEN, végezhetsz másodállást.
2021. szept. 11. 08:32
 8/10 anonim ***** válasza:

5-ös: ott van a csalás, hogy a TB-nek azt hazudod, hogy keresőképtelen vagy, közben pedig dolgozol.

"beteszabadság" (a betegség első 15 napja) alatt ezt meg lehet tenni mert azt a munkáltató fizeti, utána viszont már belép a táppénz amit a TB fizet, ahol az a főszabály, hogy

"A táppénz a keresőképtelenség idejére biztosított pénzbeli ellátás".

ami nem jár ha nem vagy keresőképtelen. Ilyen esetben ha törvényesen akarsz eljárni, be kéne jelenteni a a TB-nek, hogy mennyit keresel az egyéb viszonyban és annyival kevesebb táppénzre vagy jogosult. Ezt nyilván nem csinálja senki, de attól még törvénytelen.

2021. szept. 13. 09:53
 9/10 anonim ***** válasza:

Dehogy törvénytelen. A keresőképtelenséget jogviszonyonként kell meghatározni. Ha te a főállásod mellett mondjuk vállalkozó vagy és mindkét tevékenységedben síoktató vagy és lábat törsz, akkor értelemszerűen mindkét jogviszonyodban keresőképtelen leszel, két táppénzes papír kell a dokitól és két minőségben igényled a táppénzt (ez két különböző nyomtatvány is).

Viszont ha mint a fenti példa van, én síoktató vagyok főállásban, mellékállásban vállalkozóként angoltanár és lábtörésem van, akkor csak a főállásomban leszek keresőképtelen. Mellékállásomat törött lábbal is el tudom látni, ott nem is adok be tp igényt. Semmi csalás nincs itt, és nem is kell jelezni a tb felé, hogy csökkentett táppénzt adjanak.

2021. szept. 13. 09:58
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez így igaz. Jogviszonyonként kell meghatározni a keresőképtelenséget. Ha valamelyik munkakörödet el tudod látni, akkor ott nem vagy keresőképtelen, míg a másikban igen. Elsőnél munkabért kapsz, mert dolgozol, másiknál pedig vagy betegszabadságra járó juttatást, vagy táppénzt ugyanazon időszakra.

Ez nem szokatlan, hanem létező dolog...

2021. szept. 15. 05:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!