Mit tegyek? Nincs senkim akivel kimenjek külföldre, egyedül nem merek.
Nincs végzettségem, csak 1 érettségi. Nincs senkim, csak szüleim, de ők nem jönnének...
Rengeteg ismerősöm a párjával ment ki. Együtt könnyebb. Nekem nincs senkim. Ráadásul én csak angolul beszélek, de sokkal könnyebb Svájcba, Németországba, Ausztriába kijutni. Németül egy kukkot sem tudok...
De itthon nem állapot, hogy nem tudok félretenni. Állandóan görcsölök, szorongok, sírok a jövőm miatt.
Mit tegyek? Nem merek egyedül menni, túl gyáva vagyok hozzá. A legjobb barátnőm nővére és a párja 3 év alatt rengeteg pénzt keresetek, szállást is kaptak a munka mellé. Egy ismerős csajszi is most ment ki a párjával...
20/L
11es
Nem patkánlyuk, 2 és fél szoba, nappali és konyha, plusz fürdő.
Van sok barátom és ismerősöm fizikai munkások otthon, mert hiába a diploma, hiába a nyelvtudás ott nem ér semmit, mehettek volna 130 ezerért dolgozni a gyárba.
Nézd meg. Keresel mondjuk 180-200at mosogatóként napi 10-15 órában. Aaz hogy egy ilyen lakást kihozza mint sok barátom és jómagam is a teljes fizetésed megy el, nem hogy még élelemre is jussa, vagy olyan luxust mint ruha, egy egy pizza , süti, internet vagy ne adj isten gyógyszer...
Lehet bármit mondani de Magyarországon csak túl élni lehet.
Sokan át hiszik hogy vettek fel hitelt van ház autó család és munka az örökre úgy marad. Csak véletlen szűnjön meg a munkahelyed és se lakhatásod de járműved, pedig lehet hogy a 40 éves hiteles 2 hősnő múlva járna le, de a bank nyert.
Szóval aki elég nyitott, dolgos , értelmes, intelligens igenis menjen csak külföldre és próbálja meg, persze ne úgy ahogy szokták sokan hogy kimegyünk de jó a fizu de fujjogunk mindenre.. úgy nem lehet aztán meg jön haza hogy fujj undorító nép, blah blah de. Pénzük jó..
Igenis csinálni kell, igenis dolgozni kell és igenis meg néha egy két békát le kell nyelni és pozitívan , nyitottan állni a dolgokhoz.
Üdv a 23 évesen kijött.
21: Mintha a külföldi munka örök lenne. Elég egy fizikai lerobbanás és véget is ért a külföldi álom. Aztán hazakényszerülsz és akkor jössz rá, hogy semmiféle tapasztalatod nincs, gyári roboton kívül máshova nem fogsz kelleni.
Én itthon dolgozva gyárban már most van mikor havi nettó 500 ezret hazahozom, a párom + nettó 210 ezret. Az úgy összesen havi nettó 700 ezer forint bevétel és nem kell hó végén nélkülözni. Minden hónapban belefér egy drágább tárgy vásárlása is és a házunkat csinosíthatjuk. Jövőre előrelépési lehetőségem is lesz még több pénzért és félig irodai munkáért cserébe. Szerintem igen nagy baj az, ha valaki Magyarországon nem tud boldogulni, már nem a Gyurcsány időket éljük.
Irorszagba kitudsz menni. EU-s es angolul beszelnek. Hollandiaban is beszelnek angolul es par ev alatt megtanulod a nyelvuket.
Ne gondold hogy a kint dolgozo magyaroknak annyira jol megy. Aki tenyleg tud felretenni az rengeteget tulorazik es sajat alberlete sincs, hanem egy szobat berel vagy csak egy agyat es masokkal alszik egy szobaban. A takaritok, szallodai dolgozok, uveghazi munkasok, gyari munkasok nem keresnek jol, csak akkor ha tuloraznak. Ha szakmunkara mesz ki akkor jobb a helyzet de nokent gondolom nem az epitoiparban akarsz dolgozni.
En az epitoiparban dolgozom de nem dolgozni jottem ki hanem a felesegemhez mert o idevalosi. Dolgoztam aruhazban is ahova semmi tudas nem kell, de a fizetesem semmire nem volt eleg. Atszamolva forintba kb netto 370.000 volt a fizetesem, ami Magyaroszagon jol hangzik, itt viszont az alberlet a nagy reszet elviszi. Most a fizetesem forintba atszamolva kb 650.000. Jol hangzik, ugye? Itt viszont atlag alatti szinvonalon elek meg ebbol a penzbol.
Akkor valamit nagyon rosszul csinálsz, ha ennyiket keresel, ill nem tudsz kijönni.
Pláne Írországban...
A kaja aranyaiban nem drágább, a ruhák sem. Az albi magas, igeny de ketten bérlünk egy masfélszobást, €1300, ami fejenként €650. Rezsi 2 havonta €180.
Kaja €400
Egyikönk se minimálbéres, úgyhogy bőven elvagyunk, telik szórakozásra is, amellett, hogy teezünk félre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!