Mit tegyek? Nincs senkim akivel kimenjek külföldre, egyedül nem merek.
Nincs végzettségem, csak 1 érettségi. Nincs senkim, csak szüleim, de ők nem jönnének...
Rengeteg ismerősöm a párjával ment ki. Együtt könnyebb. Nekem nincs senkim. Ráadásul én csak angolul beszélek, de sokkal könnyebb Svájcba, Németországba, Ausztriába kijutni. Németül egy kukkot sem tudok...
De itthon nem állapot, hogy nem tudok félretenni. Állandóan görcsölök, szorongok, sírok a jövőm miatt.
Mit tegyek? Nem merek egyedül menni, túl gyáva vagyok hozzá. A legjobb barátnőm nővére és a párja 3 év alatt rengeteg pénzt keresetek, szállást is kaptak a munka mellé. Egy ismerős csajszi is most ment ki a párjával...
20/L
8: 23 évesen én is azt gondoltam, hogy külföldön milyen jól lehet élni...Gondolom, ha a lakhatásod 24000, akkor kb. egy patkánylyukban szállásoltak el. Pénzed az lehet marad, de az életkörülményeid a béka segge alatt.
Kérdező: Keress itthon normális munkát! Akik külföldre mennek, azok itthon megbuktak. Nem attól lesz valaki erős ember, hogy lelép külföldre!
11-es válaszoló. Magyarországon azokból az éhbérekből még egy patkány lyuk sem jön ki.
Magyarországi bérek a mamahotelre vannak kitalálva.
Például a németeknél van olyan cég(Kaufland), szimpla betanitott raktári munka, átvétel után(9 hónap) normál óraszámban nettó 2000 eurót fizet, tehát már nem a lehúzós munkaközvetítőnek dolgozol. Ezt keresd meg arányaiban Magyarországon betanított munkásként két műszakban. Ez nettó 2-230 Magyarországon, ami csak arra elég, hogy kifizeted a kaját meg a szállást. Ez különbség.
Illetve kérdező, megtanulsz rendesen németül, aztán ott a hageni egyetem, szinte ingyen(támogatás miatt). Keress rá.
Illetve vannak 28 éves korig ausbildung-ok, ahol kapsz a gyakorlati képzésre 800 euró körül. Nem sok, de ha van mellette félretett pénzed, akkor már átvészeled a sulis időszakot.
11: aki otthon megbukik, az külföldön is.
Szerintem ahhoz erősnek kell lenni, hogy valaki egy idegen környezetben újraépítse az életét.
Nekem (és sok más ismerősömnek is) otthon is már az átlagon felüli fizetésem volt, de egyszerűen számos szempontból többre, másra vágytam. Részben olyan dolgokra, ami nem kizárólag a pénzen múlik.
Azóta mindezt sikerült megtalálni és felépíteni külföldön.
14: ha ügyes vagy, akkor külföldön is továbblépsz a betanított munkánál és akkor máris nem egy lyukban kell élned.
Amúgy a kaja+ruha egy árban van az otthonival. A lakhatás és a szórakozás drágább, de a különbség egyre csökken.
Kedves 14-es válaszoló.
Akit a szülők, stb. visszatart, az ne menjen külföldre, nem neki való. Ennyi.
Amúgy, tudom, ismerem a "munkásszálló" életet is!
Viszont jelenleg:
1.5 szobás lakást bérlése, rezsivel együtt, 1000 euró átlagban. Ez feleződik, mert a haverommal közösen béreljük, külön-külön szoba per fő. Ezt amúgy lehet párban is.
Tehát:
Szállásra elmegy: 500 euró
Kajára: 400 euró
Közlekedésre: 200 euró
Szórakozás, egyéb: 300 euró
Marad: 600 euró, amit félre lehet tenni, bár lehet menni túlórázni is(heti 10 óra). Az megint plusz pénz. De ezt nem számolom bele.
Ezt csináld meg a magyarországi betanított éhbérből.
Ez mellett mehet a tanulás is, hogy még több bevétel legyen később.
Jah és legalább lesz nyugdíjam, nem úgy, mint Magyarországon. Az ottani éhbérekből még félre sem tudsz tenni nyugdíjas korodra!
Illetve a másik, a magyarországi proli-Kádári mentalitás, kösz nem kérek belőle!
A mérnöki béreket is össze lehetne hasonlítani, de az már egy másik történet. Abban is Németország jobb.
"Marad: 600 euró, amit félre lehet tenni"
Úgy, hogy kifizetek mindent a párommal marad saját családi ház mellett nettó 300 ezer forint félretéve. Fizikai munkások vagyunk mindketten, szóval megcsinálom, sőt még felül is teljesítem a 600 eurós megtakarításodat.
17-es, betanított munkásként?
Kamuzz máshol. 😂
Magyarországon a betanított munkás, kettő műszakban(8 órás), keres átlag 230-at.
Ebből te 17-es válaszoló egymagadra, félreteszel 150-et.😂
Legalább tudnál logikusan hazudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!