Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A vállalkozó emberek mit...

A vállalkozó emberek mit dolgoznak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 17 éves vagyok, és a nyáron több gazdagabb vagy inkább fogalmaznék úgy hogy tehetősebb emberrel is találkoztam. Nálam lehetnek talán 5-6 évvel idősebbek. Megkérdeztem tőlük hogy mi a munkájuk hogy bmw-vel járkálnak, rolex, stb. A legtöbben azt válaszolták hogy vállalkozók. Tovább már nem szerettem volna kérdezősködni, de ez azóta is foglalkoztat hogy mit takar az hogyha valaki vállalkozó? Milyen vállalkozások vannak, amiből ilyen gazdagok 22-23 évesen?

Biztos forrásból tudom, hogy nem anyuci-apuci pénztárcájából költekeznek, tényleg dolgoznak: csak mit? Nektek vannak ilyen ismerőseitek?

2021. szept. 8. 21:49
 1/6 anonim ***** válasza:
89%

Egy vállalkozás szinte bármit takarhat, lehet valaki vállalkozó kereskedőként, kertészként, masszőrkémt, stb. Bár normál esetben akkor úgy is mondja az ember hogy van egy kertészeti vállalkozása, vagy valami hasonló. És jellemzően nem keresik ennyire hülyére maguk.

Szóval a példád mögött esélyes hogy valami nem teljesen legális üzletelgetés áll.

2021. szept. 8. 22:13
 2/6 A kérdező kommentje:
Milyen a nem teljesen legális üzletelgetés? A szót értem, csak milyen? Drogokat árulhatnak, vagy ilyesmi? Ez is beleszámít?
2021. szept. 9. 06:04
 3/6 anonim ***** válasza:
Akkor megy jól a történet ha már vannak alkalmazottaid és más munkájából jön a pénzed . Építőipart ismerem és ott jelenleg egyedül is le lehet akasztani relatíve jó pénzeket. Sok Kőműves és burkoló ismerősöm van aki kikerülve az iskolából szerzett pár év tapasztalatot és 23-25 fele már vállalkozók lettek . Annyi munka volt az elmúlt években , hogy simán megtehették. Az elmúlt nyári szezonokban sztem meg havi 1 misit simán hazavihettek ha szorgalmasak voltak. De hát kereslet és kínálat van elvégre . Ha nagyon sok az igény a szakmunkára és alig tanulnak tovább az emberek ilyen irányban és nincs utánpótlás akkor ez a helyzet áll elő.
2021. szept. 9. 06:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

22-23 évesen? Milyen BMW? Milyen Rolex?

Ne haragudj, amint mutatsz nekem néhány 22 évest, aki ÖNERŐBŐL vett új BMW-t, meg Rolexekben villog, és vállalkozó, akkor azt megnézem magamnak.

Azt mondják, hogy persze, nem anyuci apuci. Honnan az anyámból lenen valakinek 22 évesen több 100 milliója? Csak mert azok vesznek új BMW-ket. Meg Rolexet. Nem az, akinek van 20 milliója. Pedig már az is marha nagy szó. Ha neked 22 évesen saját lakásod van, már az nagy szám, az is ritka. Nemhogy új BMW, meg Rolex... Hagyjuk már :D

Ezek kb olyan vállalkozások, amit anya meg apa hozott létre, hogy úgy tűnjön nagyon független a fiuk.

Ez a burkoló, meg kőműves, meg havi egymillió... Ez is ilyen városi legenda. Jól keresnek igen. Nem annyira mint amennyire itt gyakorin előadjátok. Érdekes, egy burkolót nem láttam még mondjuk 8-as BMW-vel, Rolexszel a kezén :D

Szóval ha te "több" ilyen emberrel találkoztál, aki 22 évesen olyan életszínvonalon él, mint egy nagyon jól menő vállalkozó, akinek havi többmilliós bevétele van, akkor nyugodtan gondolkodj el, hogy nem igaz :D.

Nem mondom, hogy nincs ilyen. De nagyon ritka az, hogy valaki 22 évesen akkora ötleteket meg oylan jó vállalkozást épít ki, amiből csak úgy dől a lé.

Lehet egy 17 éves BMW-re meg egy kamu Rolexre hiszed azt, hogy nagyon menő, meg nagyon magas életszínvonal, csak nem értesz a kocsikhoz :D.

Nem minden BMW drága ám...

2021. szept. 9. 07:31
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Egy vállalkozáshoz először is tőke kell, amit az ember beletesz és ha jól csinálja, akkor profitot hoz. Végülis qrvákat futtani is egy vállalkozás, de szolgáltathatsz, vagy kereskedhetsz rajtad áll. De egyáltalán nem jellemző, hogy a korai huszasok önerőből így megszedjék magukat.

Amúgy az ilyennél nyugodtan rá lehet kérdezni, hogy mivel foglalkozik a vállalkozása, ez egyáltalán nem indiszkrét kérdés.

2021. szept. 9. 08:50
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha esetleg kissé délies megjelenésű az illető, és munkaerőt kölcsönöz külföldre, akkor sejthető, hogy lányokat...
2021. szept. 10. 05:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!