Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan zajlik egy nagyon...

Hogyan zajlik egy nagyon pályakezdő állásinterjú?

Figyelt kérdés
Most vagyok 18 éves lany, egy kedves ismerosom beajanlott a munkahelyen a fonokenek, irodai munka bar nem sokat tudni rola mert nem igazan mondta el. Kaptam idopontit allasinterjura pontosabban egy fel oras beszelgetesre. Mi szokott ilyenkor zajlani, mit szoktak kerdezni esetleg kell e vinni valamit, peldaul oneletrajzot adatokat ilyesmit? A fizetest ha nem mondjak el hogyan lehet visszafogottan es ovatosan rakerdezni, sok helyen olvastam olyat hogy megkerdezik fizetes ugyileg mik az elvarasaim, ilyenkor mit illik vagy lehet mondani? Mennyire hatranyos ha ez a munkahely nem diakszovetsegen keresztul tortenik? Eletemben egyszer dolgoztam par honapig akkor is diakszovetsegen keresztul, ott csak oneletrajzot kertek es nem volt semmilyen beszelgetes. Ez hosszu tavu munka lenne ha allasinterju van? Koszonom elore is a valaszokat:)

2021. szept. 7. 18:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát ezek a diákszövetségek leszoktak húzni.

Fizetésnél legtöbbször megkérdezik mennyit kérsz. A legjobb lenne kikérdezni az ismerősödet, hogy mennyit mondj. De ha nem ez lesz akkor tesznek valami ajánlatot (Ekkor ha bátoe vagy mobdhatsz kicsit többet, hogy te arra gobdoltál :D max azt mo dják nem, amire te azt mobdod, hogy jó végülis elfogadod a kevesebbet is.)

De a lényeg beszélj a pénzről ismerősöddel az interjú előtt.

Azt meg neked kell tudni, hogy most tanulsz e és hány órában, mennyi időre jó ez neked.

Amúgy mivel nincs munka tapasztalatod, így gondolj ki olyan sztorikat életedből, amiből az jön le, hogy könnyen tanulsz pl. Meg milyen sikereid voltak. Meg mik a jó készségeid. pl tudsz bánni embedekkel. monotonitás nem zavar stb

szoktak olyat is kérdezni, hogy mi amiben rossz vagy.

2021. szept. 7. 18:59
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg kérnek mesélj magadról. Meséld el hol élsz mit tanulsz vagy tanultál, hogy mi érdekel, hobbit is nyugodtan. Mik a terveid a jövőbe, pl nyelvvizsga, vagy jogsi, hogy lássák van valami célod. A bér igény ugye attól is függ mennyit fogsz dolgozni,illetve hogy helyileg hol, pl Budapesten jobban lehet keresni mint vidéken. ha teljes állás akkor mindenképp a minimal bér felett kérj.
2021. szept. 7. 19:27
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi idősen az első munkahely azért nem a meggazdagodásról fog szólni hanem a tapasztalat szerzésről.
2021. szept. 7. 20:13
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Van amikor csak azért kérdeznek meg valamit mert arra kíváncsi az interjúztató hogy tudsz-e három értelmes összefüggő mondatot mondani.

Ezen ne lepődj meg, sajnos van aki nem tud.

Adott cégkultrába keresnek embert. Sokszor nehéz kitalálni mi a kiválasztási szempont főleg pályakezdőnél.

Tartózkodj a közhelyektől. Az interjún mindenki szorgalmas, pontos, csapatjátékos de képes önállóan is dolgozni.

Ha egy pozitív tulajdonságod ki akarod emelni akkor arra mondj konkrét példát is.

Gyakori kérdés hogy mi a rossz tulajdonságod. Erre is legyen válaszod.

2021. szept. 7. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
#1: Én már több helyen dolgoztam diákszövetkezeten keresztül, és sehol nem kérdezték meg mennyit kérek. És nem is hallottam hasonlóról ak örnyezetemben. A legtöbb esetben a diákszövetkezetnél fix (ráadásul előre ismert) órabér van az adott pozícióra (amit ők előre, a céggel egyeztetnek), nem fognak lehúzni, te meg nem tudsz felfelé alkudni.
2021. szept. 7. 22:38
 6/7 anonim ***** válasza:

Általában az interjúkat három fő részre lehet osztani.

Az első a HR-esek bemutatója a cégről röviden, illetve a HR-el kapcsolatos dolgokról beszélnek neked.

A második a "szakmai" interjú, vagy esetedben az a rész, amikor konkrétan a munkáról beszélgettek.

Általában a jövendőbeli főnököd, de akár a hr-es is, ilyenkor szokott rákérdezni az önéletrajzban feltüntetett erősségeidre, képességeidre, végzettségeidre, illetve ha nyelvvizsgád van/nyelvtudást igényel a pozíció, számíts egy rövid angol nyelvű beszélgetésre.

A harmadik, és egyben utolsó fázis pedig a juttatások, illetve a fizetési igény ismertetése.

Őszintén? Nem tudom, hogy meg fognak-e téged kérdezni a fizetési igényeidről, vagy megmondják-e neked, hogy mennyit fizetnének.

Számokat nem tudok mondani, de a helyedben (ha teljes munkaidőben dolgozol) a helyzetedet, a tapasztalatod és a szakképzettséged (hiányát) figyelembe véve br. 280 és br. 320 ezer körüli összeget kérnék havonta.

Ha diákmelósként dolgoznál heti 40 órában, akkor is hasonló összeget vinnél haza.

21F

2021. szept. 10. 11:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Készülj a fel a "Mi az életcélod?" kérdésre.
2021. szept. 24. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!