Mit tegyek? Informatikusként dolgozok egy kórházban "feketén" mivel az elődöm elment de nekem ott kell lennem dolgozni. Gyakorlatban betöltöttem a pozíciót elméletben nem mivel (nagy a bürokrácia).. Van ennek jogi alapja hogy így is kapjak fizut?
"nem engedik mert nem vagyok bejelentve"
Nem vagy bejelentve? Tessék? Közigazgatásban?
Ez biztos, vagy csak mondják?
21-es
Nem írtam alá semmit
A személyeskedést kerüljük
Olyan akinek nem volt szüksége ügyfélkapura
"Nem írtam alá semmit"
Ez még nem jelenti azt, hogy nem vagy bejelentve. A bejelentést a munkavégzés megkezdése előtt kell megtennie a munkáltatónak. Még akkor is, ha abban a pillanatban nem írtál alá még munkaszerződést. Ha be vagy jelentve, akkor hivatalosan vagy foglalkoztatva. Ha nem vagy bejelentve (mert elfelejtették megtenni), de van írott szerződésed, akkor is hivatalosan vagy foglalkoztatva. A visszamenőleges bejelentést megteszik akkor, ha észreveszik a mulasztást, vagy az adóhatóság veszi észre, és felszólítja a céget rá.
Jó lenne, mielőtt bármit is állítasz, meggyőződnél róla. Mert most állítottál valamit (nem vagyok bejelentve), de valójában fogalmad nincs róla, hogy tényleg úgy van-e.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!