Mit tegyek? Informatikusként dolgozok egy kórházban "feketén" mivel az elődöm elment de nekem ott kell lennem dolgozni. Gyakorlatban betöltöttem a pozíciót elméletben nem mivel (nagy a bürokrácia).. Van ennek jogi alapja hogy így is kapjak fizut?
Ha mostanában kezdtél, akkor biztosan nem feketén dolgozol ott. Ha több hónapja ott lennél és időnként a kezedbe nyomná valaki a fizetést, akkor talán elhinném, hogy feketén foglalkoztat egy kórház (ami alapból hihetetlen).
Közigazgatásban minden késik ilyen szempontból, nem kell pánikolnod. Tudom, mert abban dolgozom, és tisztában vagyok vele. Hosszú a "szolgálati út" vezetőség és dolgozó között. Ennek megtétele időbe telik. Több időbe, mint a versenyszférában. Biztosan be vagy jelentve, mint munkavállaló a NAV-hoz. Innentől kezdve nincs miért izgulnod.
Osztom a 10-es válaszát.
Mióta dolgozol ott? Jelenlétit írtál már alá?
1,5 hete
nem engedik mert nem vagyok bejelentve
#18-as
Én is így gondolom ezért kérdezek itt hogy aki tapasztaltabb az mit mond....
Igen, a jelenléti miatt gyanakodnék én is. Az pedig fontos, hisz másképp hogy igazolod, hogy te dolgozol????
A szerződés hónapokig is húzódhat akár, de a jelenléti csak egy nyomtatás gomb....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!