Mennyire számít ez jó fizetésnek?
Egyedülálló anya vagyok két gyerkőccel. Igazából csak a kíváncsiság hajt, hogy menyire "jól állok anyagilag". Ez a napról napra élünk dolog már nagyon kikészít. Azt mondják családtagok, hogy nagyon jól állok anyagilag. De én ezt nem tapasztalom. Csak ha a fizetést nézem, 260.000 amit kézhez kapok. 40.000 a gyerektartás és 30.000 a családipótlék.
ez jól hangzik: így minimum 330.000 meg van minden hónapban. na de itt jönnek a kiadások. egyedül maradtam a hitellel. ami havonta 120.000. a kocsit tankolni havi 40-50 ezer, a gyerekek kajája havonta a suliba 30 ezer kb. maradt kb 130 ezer. ebből a rezsit és élünk. bár ez az összeg sosincs egybe. mert a családit évek óta nem látom, mert azonnal levonja a hitel miatt. a gyerektartást mindig 2 részletbe kapom, az is kiszámíthatatlan mikor. és így nagyon nehéz beosztani a pénzt, mert 4-5 részletbe kapom meg a egészet.
mégis mindig szarba vagyok. mit nem csinálok jól?
a kaját is egy heti menüt írok össze és olyat veszek csak ami kell. inkább megsütöm a gyerekeknek a süteményt vagy sósat. nyilván veszek nekik a boltból is. igazából mindenük meg van. tehát nem panaszkodni akarok igazából, csak nem tudom más hogyan oldja meg? mennék másodállásba dolgozni, de mikor? reggel 8-19ig dolgozok. eselyem sincs semmire a hétvégé kivül csinálni. ezt meg a gyerekekre fordítom meg a pihenésre.
ti mennyiből gazdálkodtok és emnnyi jut egyes dolgokra?
pl magamnak nem is nagyon vásárolok. sőt... úgy seretnék egyszer úgy élni, hogy ne kelljen nézni az árakat. nyilván nem nagy lábon, de ne mindig az akciókat keresni :/
a hitelhez már nem szeretnék hozzá nyúlni. már voltam bankba, de ez a legkedvezőbb.
10es...inkább maradjak egy rossz kapcsolatba, mert anyagilag jobb lenne? hagyjuk már. látszik neked kerek az életed. a gytartás meg ennyi. örülök, hogy ennyi és nem kevesenn. a suli kaját kiállja legalább.
Én kb 300-at keresek, jelenleg csinálok egy tanfolyamot, aminek 100 ezres részletei vannak, de már csak pár hónapig. A maradék 200-at simán elköltöm úgy, hogy még albérletet vagy hitelt sem fizetek...Kajára elmegy 60-70, kutyákra kb 30, telszámla 15 ezer, tankolás kb 20 (nem saját kocsi, nem én tartom fennt), szórakozásra meg olyan 20 körül. Ja a magándokikat ne felejtsük el, több egészségügyi bajom is van, legutóbb 150 ezret fizettem egy műtétre. Persze teszek félre is valamennyit.
Ehhez képest te ugyanennyi pénzből 3 embert tartasz el meg hitelt fizetsz.
Nekem személy szerint a 300 nagyon kevés, ezért csinálom a drága tanfolyamot, hogy tudjam növelni a bevételemet, de mondjuk Somogyban vagy Borsodban ez már egy nagyon jó fizetésnek számít. Mindenkinek mások az igényei, mások a prioritások. Nekem az számít jó fizetésnek, ha gond nélkül át tudom képezni magam és ne olyanokon kelljen spórolni, mint a kaja, ruházkodás meg néha férjen bele 1 kisebb nyaralás is. A hónapról hónapra élés az minden, csak nem normális fizetés. Persze ezzel a hozzáállással nekem nem is kell gyerek, mert egyszerűen nem tudnám anyagilag elviselni, hogy 20 évig hónapról hónapra éljek meg ne vegyek meg mindent a gyerekemnek és magamnak, ami szükséges (fogszabályozó, szemüveg stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!