Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Határozott idejű munkaszerződé...

Határozott idejű munkaszerződés felmondása?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Fel szeretnék mondani a jelenlegi munkahelyemen, ahol él a határozott idejű munkaszerződésem, jövő év júniusig, de annyira nem tudom már elviselni a főnököt, hogy elkezdtem nézelődni másik hely után. Találtam, felvennének.

Olvasgattam az interneten, hogy indokolni köteles vagyok. Mi lehet az indok, amit elfogadnak?

Próbálkozni fogok közös megegyezéssel, mit tegyek, ha nem mennek bele?

2021. aug. 30. 11:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Én is most készülök felmondani, szintén határozott idejű a szerződésem.

Ilyen esetben az nem elég indok, hogy nem tudom kifizetni a számláimat, abból amit fizetnek? 11 év munkaviszonnyal, MSc mérnöki diplomával kapok garantált bérminimumot. Hitelt sehol nem kapok az alacsony keresetem és a határozott idejű munkaszerződés miatt. Máshova el tudnék menni, majdnem dupla fizetésért. Az nem elég indok, hogy különben kikapcsolják a lakásomban az áramot?

2022. jan. 13. 11:57
 12/19 anonim ***** válasza:
Bocs, de ha 11 éve gürizel nekik mesterdiplomával és kiszúrják a szemedet GBM-al, akkor eléggé megvezethető vagy. Feltételezem nem több évre szól a határozott szerződésed, egyszerűen a következő hosszabbítást nem írod alá és kész.
2022. jan. 13. 12:30
 13/19 anonim ***** válasza:

#12 ki írt olyat, hogy soha nem volt a 11 év alatt más munkahelyem?! De nagyon köszönöm a segítő szándékot és a jóindulatot.

A bökkenő csak hogy a mostani szerződésem március végén jár le, az új helyre pedig júniustól mehetek. Tehát így két hónapig jövedelem nélkül maradnék.

2022. jan. 13. 14:17
 14/19 ascelpius ***** válasza:

"Az nem elég indok, hogy különben kikapcsolják a lakásomban az áramot?"

Amikor aláírtad a szerződést, akkor pontosan tudtad mennyiért vállalod. Arra hivatkozni ami pontosan le van írva a szerződéseben és te abba beleegyeztél anno, hogy te ezért cserébe elkötelezed magad náluk x időre elég nagy logikai bukfenc.

2022. jan. 13. 14:31
 15/19 anonim ***** válasza:

"ki írt olyat, hogy soha nem volt a 11 év alatt más munkahelyem?!"

Ja, hát nekem úgy jött le, hogy 11 éve dolgozol ennek az egy cégnek.

"A bökkenő csak hogy a mostani szerződésem március végén jár le, az új helyre pedig júniustól mehetek."

Nekem úgy tűnik, hogy ez a határozott idejű meló csak egy átmeneti szükségmegoldás volt. Azért MSc mérnöki diplomával csak kéne lennie két havi tartalékodnak, még ha itt nem is kerestél jól. De álláskeresési járadékot így is igényelhetsz a 2 hónapra.

2022. jan. 13. 15:00
 16/19 anonim ***** válasza:

"Ja, hát nekem úgy jött le, hogy 11 éve dolgozol ennek az egy cégnek."

11 éve dolgozom, 11 év gyakorlatom van, de végig itt voltam. Nem ez az első munkahelyem, én ilyet egy szóval sem írtam.

"Azért MSc mérnöki diplomával csak kéne lennie két havi tartalékodnak"

Ilyet se írtam, hogy nincs. Megnéztem, a bankszámlámon valamivel több, mint a mostani nettó fizetésem 31-szerese van. Eddig is részben ebből éltem. De akkor sem kellemes bevétel nélkül maradni hónapokra. És a nehezen apránként összepakolt pénzt hordani a boltba meg a postára. De nyilván te így csinálnád és őszinte lenne közben a mosolyod. Miközben az egészet el lehetne (?) kerülni, ha nem szerződés lejártakor állok fel, hanem egy folyamatban lévő szerződés alatt. Erre vonatkozott volna a kérdésem, hogy ez mivel jár. Hiszen a szerződésemben benne van, hogy 2 hónap a felmondási idő.

"pontosan le van írva a szerződéseben és te abba beleegyeztél anno, hogy te ezért cserébe elkötelezed magad náluk x időre elég nagy logikai bukfenc."

Igen, ez nagyon szép. Csak anno 2,5 éve mikor idejöttem még elfogadhatónak találtam ezt a fizetést. Különben mink jöttem volna ide szerinted?! Ami azóta egy fillérrel nem emelkedett. Az árak viszont annál inkább! De ez biztos nem így van, csak én találom ki... A szerződéshosszabbítás sem úgy megy nálunk hogy az előző ciklus lejártának a napján a kezembe adják az újat, hogy nézzem meg, tetszik-e. A szeptembertől érvényes szerződésemet decemberben kaptam meg visszadátumozva hogy írjam alá. Ha most március végén lejár, április 1-én nem fogok szerződést kapni. És ettől függetlenül ugyanúgy be kell járni dolgozni, ugyanannyi fizetésért. Majd valamikor júniusban szólnak, hogy alá kellene írni a március 31-ei dátumos szerződésemet. Itt ez így megy. Részben ezért is szeretnék váltani.

2022. jan. 13. 17:53
 17/19 anonim ***** válasza:
* de NEM végig itt voltam
2022. jan. 13. 17:54
 18/19 anonim ***** válasza:
És köszönöm még egyszer a nagyfokú "jóindulatot", ami csak úgy árad a válaszokból. Hiba volt itt ezt megkérdezni, már tudom. Mert konkért választ nem, kötözködést viszont annál többet kaptam.
2022. jan. 13. 18:00
 19/19 ascelpius ***** válasza:

"És köszönöm még egyszer a nagyfokú "jóindulatot", ami csak úgy árad a válaszokból. Hiba volt itt ezt megkérdezni, már tudom. Mert konkért választ nem, kötözködést viszont annál többet kaptam."

A választ megkaptad a 14-es válaszomban: nem elég indok az, hogy kevesled a fizut: ezzel határozott idejű szerződést nem lehet felbontani, mert te pont ebbe a kondícióba egyeztél bele. Ha érdekel amúgy, jogtalan felmondás esetén a hátralévő időd munkabérét követelheti a munkáltató+az ez által okozott pénzügyi kárt (pl.: projekt csúszás)

2022. jan. 13. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!